Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A tanyák miért olcsók, mi a...

A tanyák miért olcsók, mi a "csapda"?

Figyelt kérdés

Ahogyan ingatlanhirdetéseket nézegettem, észrevettem, hogy a tanyák ára jóval a családi házak alatt van, holott rendszerint sokkal nagyobb "telket" kapunk, olyan házzal, ami simán lakható, komfortos.

Arra gondoltunk párommal, hogy ha már jóval olcsóbb is, a természet és nyugalom közelsége, a rohanó világ, hülye emberek távolsága miatt is egy álom ilyen tanya. A földet úgy tudom, nem muszáj művelni, ha akarom, kialakítok egy parkos udvart, meg építek hintát a gyerekeknek, és kész. Például egy megyeszékhely külterületén is sok ilyet láttam, onnan még egész kényelmesen be is lehet járni dolgozni a városba.

Vagy rosszul tudom, rosszul gondolkodok? Mi ennek a hátulütője? Mi a csapda? Mik a tapasztalatok?

Előre is köszönöm!

2016. jan. 19. 15:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%
Tanya vásárlására a bankok nem adnak hitelt és nem lehet rá CSOK-ot sem igényelni. Ok, ez Téged lehet, hogy most nem érint, mert kp-ból kívánsz vásárolni, de az értékét mindenképpen csökkenti ez a tény, hiszen szűkíti a lehetséges vevők körét.
2016. jan. 19. 21:01
 22/29 A kérdező kommentje:

Igen, ezt is figyelembe vettem, végülis van egy lakás, amit fedezetként használni tudunk. A CSOK-ot sem feltétlenül szeretnénk igénybe venni. (felújításra, bővítésre..? majd?)

Igaz az is, hogy nehezebben lehet eladni, de nagyon reménykedem benne, hogy nem lesz rá szükség, hogy eladjam. Ha már ott élek :)

2016. jan. 19. 21:16
 23/29 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk, itt a linkelt fasorban szerintem homoktalaj van, ami nagy esők után is járható, többnyire még sima személyautóval is. (De tanyára azért négykerékhajtású autó nélkül nem költöznék semmiképpen.)

Meg hát azért a rossz út elég általános dolog. És autó nélkül nem tudsz sehová sem eljutni. Lehet, hogy még egy félmilliós, nagyjából működőképes kistraktor sem ártana, tolólappal a hó ellen, meg elakadás esetére.

2016. jan. 20. 07:55
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Budapest mellett, az agglomerációban, üdülőfaluban, a hegyoldalon ugyanez a helyzet. Közművek ugyan vannak, de földutak, vagy sikosság mentesítés az nincs. Ha esik a hó, az autósok a lejtő alján parkolnak, ki hová tud. Aztán gyalog próbálnak lejutni, néha nadrágon. Ónos esőben a helyzet még rosszabb. Közbiztonság? Minden házban van rádiófelügyeletes biztonsági rendszer. Boltok két buszmegállónyira, a nagyok hétvégén zárva, kisboltok jó drágák.
2016. jan. 20. 14:05
 25/29 anonim ***** válasza:
56%

Speciel nálunk, 2 falu között nagyobb a közbiztonság, mint a faluban, mert a betörni vágyó elemek lusták idáig eljönni... A faluban gyakran van betörés, itt, a jópár házas, jobbára lakatlan dűlőben sosem. A bejárati ajtót sem zárom nappalra, bár biztos van, aki szerint ez nem jó.

Miért kellene önellátónak lenni? Még aki városban lakik, az is használni szokott autót. Amúgy speciel én 20-25 km-re ismerem a legközelebbi normális boltot, a falusi Coopot elég nagy ívben hanyagoljuk. 2 hetente bevásárolunk a megyeszékhelyen, amúgy pedig 8 km-re jó zöldségesek vannak, a páromnak munkából jövet útba is esik, ahogy a tojásos házak is. Biciklivel jár. Mondjuk az sem olcsó, bár most már fel vannak töltve a kerekek sima defekt ellen.

A többi ételt netről rendeljük és kihozzák.

Semmi pluszköltséggel nem jár bevásárlás szempontjából, hogy messze lakunk a boltoktól (mivel 2 hetente úgyis rokont látogatunk a megyeszékhelyen), pedig árérzékenyek vagyunk, nem sűrűn veszünk meg túlárazott dolgokat.

2016. jan. 20. 14:28
 26/29 anonim ***** válasza:
40%

Mi is tanyán lakunk.

A mi házunkban nincs semmi "buktató" például.

Direkt jó helyen vettünk házat.Főút 200 méter,buszmegálló 7-8 perc,kisváros 7,nagyváros 18 km.

Van mindenünk: központi fűtés,posta házhoz jár (ugyanúgy,mint faluban) havat télen az önkormányzat eltakarítja.115 négyzetméter,igazi családi ház részben parkosított udvarral.

Nem kötelező a földdel foglalkozni,mi sem tesszük.Kutyánk van (foxi) és 2 macska,bőven elég.

Ha jó helyen veszel házat,akkor ugyanolyan,mint pl. egy külváros.Onnan is be kell járni dolgozni valamivel,a bölcsi/ovi/iskola miatt a gyerekeknek is ugyanúgy buszozni kell vagy biciklizni (vagy ti viszitek őket autóval). Tanyáról is,ha nincs messze a város és a köves út,akkor nagyon szépen be lehet járni dolgozni/iskolába stb.

Ja,nálunk nincs "kisebbség" sem.

2016. jan. 21. 17:57
 27/29 anonim ***** válasza:
40%
Az előző vagyok. Hitelt is lehet rá kapni meg családtámogatás is érvényesíthető,a besorolása a lényeg: lakóház-udvarként kell,hogy legyen legalább egy "kivett" része a teleknek (a miénk is ilyen,tanya házszámmal). Meg a komfortfokozat.(víz-villany legalább)
2016. jan. 21. 18:00
 28/29 anonim ***** válasza:
50%
Ahol sok a nem napon barnult, ott lehetetlen élni, mindent lopnak-
2016. jan. 23. 14:07
 29/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom miért lettem lepontozva,én csak leírtam,hogy felénk mi a helyzet tanya terén.Biztos vannak olyan helyek,ahil sár van és betörés,de azért igenis lehet találninormálisat,olyat is,ami hitelezhető és olyat is,ahol nincs "barnabőrű

"

2016. jan. 24. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!