Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A tanyák miért olcsók, mi a...

A tanyák miért olcsók, mi a "csapda"?

Figyelt kérdés

Ahogyan ingatlanhirdetéseket nézegettem, észrevettem, hogy a tanyák ára jóval a családi házak alatt van, holott rendszerint sokkal nagyobb "telket" kapunk, olyan házzal, ami simán lakható, komfortos.

Arra gondoltunk párommal, hogy ha már jóval olcsóbb is, a természet és nyugalom közelsége, a rohanó világ, hülye emberek távolsága miatt is egy álom ilyen tanya. A földet úgy tudom, nem muszáj művelni, ha akarom, kialakítok egy parkos udvart, meg építek hintát a gyerekeknek, és kész. Például egy megyeszékhely külterületén is sok ilyet láttam, onnan még egész kényelmesen be is lehet járni dolgozni a városba.

Vagy rosszul tudom, rosszul gondolkodok? Mi ennek a hátulütője? Mi a csapda? Mik a tapasztalatok?

Előre is köszönöm!

2016. jan. 19. 15:16
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
56%

Ami az utat illeti, no igen, lehet, hogy terepjáróban vagy összkerékmeghajtásban kellene gondolkodni, de ehhez nem értek. Ahogy már korábban írtam, nálunk sokkal rosszabb út van (igaz, elég köves, így a sár nem tud akármekkora lenni), ami meredek is. Szeles vidék, s ha esik egy kis hó, akkor lesz egy csomó méteres hótorlasz... Nekünk egy kisautónk van (ami keveset fogyaszt, ez fontos szempont volt), amivel hóban nem tudunk kiállni, de ezt évi pár napra, hétre kibírjuk. Ha fontos lenne az autós közlekedés egész évben, akkor más autó kellene ide s alkalomadtán sokszáz méteren el kellene lapátolni a havat reggel...

A közművek hiányát én is szeretem, itt csak villany van. Net is van, az fontos, a többi nem annyira. Kút persze van, anélkül nem menne.

Bár ez a ház nem volt olcsó és rengeteget rá kellett költeni, jobbat nem találtunk s végülis jó lesz ez, mire teljesen elkészül :) Mi nem bántuk meg, csak egyetlen webes cég futárja akadt ki a helyszíntől (mindenki más simán feljött, nagy betonszállítók is. ő is feljött, csak közölte, ő nem lakna itt! ami engem nem igazán érdekelt). A posta itt korlátozottan létezik, van postaládánk párszáz méterre a háztól, de a csomagokért be kell menni a faluba. Teljesen jó.

2016. jan. 19. 16:42
 12/29 A kérdező kommentje:
Rendesen meghoztátok a kedvem, elszállt minden gyanakvásom. Persze, a ház anyagára és korára én is gondoltam, a vályog kizáró ok :)
2016. jan. 19. 17:06
 13/29 anonim ***** válasza:
67%
Megnéztem a képeket (megjegyzem, a képek és a valóság az kettő, pér éve rengeteg házat néztünk, nem volt könnyű, ezért is lett alapos átépítés a vége), nekem nem tűnik gyanúsan olcsónak a ház :) Mondtunk hasznos dolgokat, majd megnézitek, elgondolkodsz... Mindig megvan az esély, hogy van valami buktató, de mondom, ebben még nem látok gyanúsat.
2016. jan. 19. 17:17
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Menj el nagy eső után. Nehogy úgy járj, mint azok akik megveszik olcsón a tanyákat, aztán az első nagyobb eső után már telefonálnak a polgármesteribe, hogy csináljanak valamit az úttal, mert szinte lehetetlen kijönni a tanyáról.
2016. jan. 19. 17:26
 15/29 anonim ***** válasza:
56%

Nézz meg minél több tanyát is. Ez minden ingatlan vásárlásra igaz.

Próbálom megtalálni a YouTube-on azt a tanyahirdetést, aminek saját áramtermelése is van! Egy patak mellett van a tanya és vízimalom szerű kereket hajt, az épületben pedig van a generátor. Vagyis nem mindegy hogy te fizetsz az áramszolgáltatónak vagy ő fizet neked. Vagy ha nincs benne közműhálózatos áram az sem baj ebben az esetben.

Most fog esni a népszerűségi százalékom, mivel Magyarországon agyon ütnék azokat akik a mókuskeréken kívüli életről beszélnek.

2016. jan. 19. 18:28
 16/29 anonim válasza:
55%

A tanya alapvetően legalább részlegesen önellátó , már csak azért is , mert jobbára nincs közel egy nagyobb városhoz. Ha ingázni akarsz én inkább egy falusi házat javasolnék , biztosan találsz a lakóhelyedhez közel valami hangulatos kis települést.

Tanya részben azért olcsó mert alacsony rá a kereslet - mai ember az egész életét leéli egy panelben...- részben meg a felszereltség miatt.

2016. jan. 19. 18:59
 17/29 anonim ***** válasza:
65%

Tanyára max az költözik szerintem aki teljesen magának való, magát akarja ellátni, másképp nincs is értelme. Én töltöttem kemény pár napot egy erdő közepén lévő kisebb kastélyban, az állatok üvöltése éjjel meg fura zajok a frászt hozták rám, a szobából alig mertem néha kimenni. Pedig nem vagyok egy félős ember alapvetően. De a nagy semmi közepén egyedül szerintem sose biztonságos. Rablók célpontja is könnyebben lesz szerintem egy ilyen ház ha tudják hogy laknak benne és van mit elvinni onnan.

Az meg hogyha kell valami a boltból egy csomó utazásba telik. Kocsival járni mindenhova sem épp gazdaságos. Szóval én nem látom a tanyasi élet nyugalmát... de faluban laktam már, ott nyugi volt, az emberekből nem volt sok és senkit nem ismertem, szóval nem zavartak azok sem, bolt egy volt, de legalább volt. Jobb egy kis falu mint a tanya.

2016. jan. 19. 19:13
 18/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát, tulajdonképpen a kérdésben is benne volt, hogy a kecsegtető áruk mi miatt van, nyilván ha egy faluban veszek házat, az egyrészt drágább, meg ott aztán kifoghatok mindenféle szomszédot. A biztonság is igen fontos szempont, igazatok van, úgymond "egyedül" vagyunk. A kutya, nagy kerítés azért végülis megnehezíti mindenki dolgát.

A tanyák azért tanyák, mert önellátóak, ezt is aláírom, én viszont a fent említett módon szeretném használni. Lehet, hogy nem egy sarok a bolt, de szerintem meg lehet oldani. Ha naponta így is úgy is járunk be a városba dolgozni, végülis ez meg van oldva. De lehet nem jól látom :)

2016. jan. 19. 20:02
 19/29 anonim válasza:
64%

Meglehet csinálni azt is amit te akarsz , de akkor a nyugalmas életért utaznod kell minden nap. Alapélelmiszerekért nem kell város , elég a tanyához legközelebbi falu vegyesboltja , ott is ugyanaz van mint a multikban csak még jobban túlárazva.

Biztonság több mindentől függ , ha várostól távol van a tanya és védve van pl kutyával akkor valószínűleg nyugalmas életed lesz.

2016. jan. 19. 20:36
 20/29 anonim ***** válasza:
67%

Nincs olyan "kényelem", télen baj lehet az úttal, bár egy nyári zuhancs is okozhat ilyesmit, nem árt összkerekes autót tartanod.

Ha ezeket megszokjátok, megoldjátok akkor el lehet lakni tanyán is.

2016. jan. 19. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!