CSOK feltételei, valaki tud segíteni?
Sziasztok!
A helyzet a következő,többször átolvastuk már édesanyámmal a CSOK-nak a feltételeit,de sok helyen mást írnak meg ugye változik is. Szóval a lényeg a következő. Nagy valószínűséggel lakás vásárlásra szeretnék felvenni ezt a kedvezményt,de eddig úgy tűnik,hogy nekünk nem járna. 5en vagyunk ugye két szülő akik elmúltak már 40 évesek. Van két öcsém az egyik most lesz 18 a másik 14 éves. És én 23 vagyok,de esti tagozatos iskolába járok,de jövőre megyek felsőoktatási helyre tanulni. Édesanyámnak bejelentett munkahelye van kb kap kézbe olyan 50-60 ezret és nincs semmilyen hiteltartozása. Édesapámnak nincs bejelentett munkahelye. Szóval aki tudna segíteni annak megköszönnénk.
Másolom a pontosat:
Mely gyermek után igényelhető a CSOK?
Magzat vagy ikermagzat után a terhesség betöltött 24. hetét követően,
az igénylő eltartottja után, aki:
a 20. életévét még nem töltötte be,
a 20. életévét már betöltötte, de felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul és a 25. életévét még nem töltötte be,
a 20. életévét már betöltötte, de megváltozott munkaképességű személy és ez az állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatóan nem szűnik meg;
Életkorra vonatkozó változások
Vállalt gyermek után azok a házaspárok is igényelhetnek CSOK-ot, akik közül az egyik fél betöltötte a 40. életévét. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén – az igénylőre vonatkozóan – továbbra sincs felső életkorhatár.
A 10 milliós CSOK-nál legalább 2 éves TB jogviszony megléte szükséges, ám házastársak igénylése esetén elegendő, ha ennek a feltételnek a házastársak egyike megfelel.
(tehát ez csak a 10 millió mert a továbbira ami hitel mint írtam nektek már nem fog menni)
Én azt nem értem, hogy kaphat anyukád csak 60 ezret? Csak 4 órában dolgozik?
Illetve hogy éltek meg öten 60 ezer plusz családi pótlékbol? Elképzelni sem tudom. Hitelt erre ne akarjátok semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!