Ez az új CSOK (szocpol) komolyan be lesz vezetve?
Kicsit félek, hogy ez csak a kormány legújabb húzása a szavazók megnyerésére, és amint lezajlanak a választások, eltörlik.
2017 nyarán fogunk esküdni, szerintetek addig még lesz lehetőségünk felvenni a támogatást? Parázok tőle, hogy addigra megszűnik, és elszalasztottuk életünk legnagyobb lehetőségét.
Te talán összecsaptad a tenyered és egyből milliók estek az öledbe?
Havi 60-70ezret rakunk félre, vagyis MÉG nem gyűlt össze a pénz az esküvőre, de hamarosan meglesz.
Minden berendezés megvan, bútorok, konyha stb. A hitel meg nem 20milla mert a felét ingyen kapod.
Légyszi aki nem tud a kérdésre válaszolni az ne írjon.
Nem csaptam össze a tenyeremet, de másfél millióból már igen jó esküvőt lehet tartani, de nektek még ennyitek sincs együtt, de építkezni akarsz. Gondolkozzál már el, másfél millióért még zártkeretet se lehet venni, nem hogy egy telket, amire kellene aszondja közművek... Ahogy álltok, hogy 60-70 ezret tesztek félre havonta és még másfél év az esküvő, most még egy ház tervezését se tudnátok kifizetni.
NAGY önerő nélkül nem tudsz elkezdeni építkezni, mert 1. kell telek, erre a csokot nem tudod használni. A telken el kell kezdeni az építkezést, mert bank csak szakaszokban fizet, mikor már építettél valamennyit (magyarul millió(i)d már állnak benne, akkor eljön, megnézni, megállapítja, hogy szerinte mennyit ér (ezért is fizetni kell)(kevesebbet állapít meg, mint amennyit már belenyomtál) és még annál is kevesebbet utal, azért, hogy nehogy véletlen lelépj a pénzzel és otthagyj neki egy semmit vagy négy téglafalat. Sok saját pénz nélkül "ingyen pénzen" és hitelen nem lehet házat építeni, mert nem adják oda előre! Valahol olvastam itt egy belinklet példát, hogy hat milliót ők is beletettek az építkezésbe (+ a telek saját volt) a bank ugye szakaszokban küldözgetett pénzt, de még 6.5 millió volt a banknál, a befejezéshez kellett volna nekik 2-3 millió, de a bank meg csak 1.5 milliót adott. Megoldották, mert volt miből. De ha nincs? A bank az utolsó részét a pénznek mindig a használatbavételi után adja! Addigra már gyakorlatilag kész a házad! És minden építkezésnél vannak előre nem látható, alulbecsült költségek.
Mielőt még írod, hogy de csak a fele a hitel, mi köze a banknak. A banktól kapod az ajándékot is és tuti, hogy ugyanígy fogják adni, mert ez mind még szigorúbb, még nagyobb kötöttséget jelent, mint egy sima hitel, mivel itt egyéb feltételek is vannak. Ha sikerül is összehozni, 3 gyereket kell csinálni bele, benne kell lakni, nem lehet eldani, nem lehet kiadni, nem válhattok el(!)
Persze, rózsaszín a világ, szeretitek egymást, de ne "hari" ilyen kötöttségekkel szerintem nem szabad ebbe belemenni, hiába "csak a fele hitel", mert a másikfelét is vissza kell ám fizetni, ha nem teljesítetek vagy szerződést szegtek és akármilyen csúnya dolog ez, de a te terveidre még az esküvő kategóriában is azt mondanák, hogy várjál még, lehet addig se juttok el, nem hogy te már azt tervezed, hogy 20 milliót kamatostól a nyakatokba vesztek és onnantól se költözés, se válás semmi nem lehetséges.
Arról nem is beszélve,hogy lehet itt nagy szerelem ,munka stb..ha közbejön egy betegség pl,derült égből villámcsapásként...:(Én világéletemben 2 gyereket terveztem,egy megszületett,akartunk kistesót,sehogy se jött össze...Aztán tavaly novemberben villámcsapásként jött a diagnózis méhtestrák!Fiatalon,ugyhogy most már örülök ha ezt az egyet felnevelem...Viszont ilyen esetben is vissza kell fizetni a 10 milliót,ha tetszik,ha nem...Ilyenre is gondolj,mert sajna benne van a paakliban,és sajna elég sok emberrel megesik.
A kérdéséedre válaszolva választásokig tuti nem fogják eltörölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!