Ha apám rám iratja a házat abból lehet valami gondom?
Figyelt kérdés
Nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal, aztán érdekelne minden ami ezzel kapcsolatos. Van már 22éve egy élettársa ( ha ez számít)
De a ház csak az apámé. Arra lennék kíváncsi hogy mondjuk jelzáloghitelt venne fel rá akkor azt nekem kellene fizetni?! Ilyen dolgokra gondolok, legrosszabb esetben mi történhet?
2015. dec. 11. 17:32
1/7 anonim válasza:
Ha rad iratja a hazat, akkor onnantol o nem vehet fel ra jelzaloghitelt, hiszen nem az o tulajdona...
2015. dec. 11. 17:44
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bármi más ami nekem gondot okozna? Be nem fizetett számla vagy valami?
2015. dec. 11. 18:00
3/7 anonim válasza:
A közüzemi számlák átìrásánál kibukik, ha tartozása van, így először együtt menjetek be oda. A korodat nem tudom, de ha lakást veszel később, elbukhatod az első lakástulajdonosoknak jàrò illetékkedvezményt.
2015. dec. 11. 18:09
4/7 anonim válasza:
Neked kell fizetned az ingatlanadót (ha van), neked kell kotorni a havat télen, takarítani a járdát és elvégezni a megfelelő karbantartásokat. Ha az apád benne akik, akkor esetleg a haszonélvezet fenntartásával ajándékozná neked és te be se mehetnél stb.
2015. dec. 11. 18:14
5/7 anonim válasza:
Csak úgy nem tudja rád íratni. Vagy adás-vételi, vagy ajándékozási szerződés kell. Ezeknek nem kis költségei vannak. ( Illeték, közüzemi mérők átírása, közjegyzői/ ügyvédi díj) Ezeket bukhatod. Más gondod nem nagyon lehet.
2015. dec. 11. 19:05
6/7 anonim válasza:
Szerintem előrelátó dolog. Ha nem íratja a nevedre, a ház egy részét az élettársa fogja örökölni, ráadásul ki sem rakhatod apád halála után.
Az átírásnak van költsége, gondolom, haszonélvezete marad rajta. A közüzemi órák maradhatnak a nevén.
2015. dec. 11. 19:52
7/7 anonim válasza:
Mivel egyenesági rokon, így az ajándékozás illetékmentes, csak az ügyvédi költség van, ami kb. 40-50 ezer.
Jól mondták az elöttem szólók, hogy nem muszáj a közműveket átiratni, a haszonélvezetet ne eröltesd, az jobb neked, ha nincs haszonélvezet senki nevén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!