A jövőben a lakhatás már nagyon olcsó lesz az új konténer lakások elterjedése miatt? Milyen hatásai lesznek ennek?
Ugye most jelenleg pl. Münchenben egy 20nm-es kis lyuk is 800 EUR. A legtöbb kelet-Európainak az keseríti meg az életét, hogy a nyugati fizuját felemészti a horribilis lakbér.
Viszont ha már ilyen 70 nm-es luxus hordozható konténer lakást megvesz 3 millió Ft-ért, akkor már mindenki oda fog költözni ahol munka van? Az állandó ingatlanok ára a kereset hiánya miatt le fog esni?
Mit ígér a jövő?
Érdekes, de nem hiszem, hogy nagyon el fog terjedni.
3,5 millára jön a telek ár, a közműkiépítés, csatlakozás, használat díjai, szállítási költség - meg még egy csomó olyan lehetséges költség, amire nem is gondolunk. A véhén ott vagyunk 6-7 millánál, amiért már lakást kapsz - vidéken pedig korrekt házat.
Érdekes dolog ez. Az építőiparban dolgozom, sokféle "alap" konténerrel volt már dolgom. Láttam egyszerűbbeket és jobbakat is, de valahogy ez akkor is csak egy konténer. Az érzete, amikor rálép az ember, amikor megfogja, amikor leül egy ilyenben. Konténer...
Semmivel sem jobb, mint egy luxus lakókocsi, max egy kicsit nagyobb, mégsem élnek az emberek lakókocsikban, mert nincs rá igényük.
Arra is kíváncsi leszek, hogy egy nagyobb luxuskivitelő konténer lakás mikor lesz 3 millió forint, amikor jelen pillanat egy jó állapotú (és nem teljesen új) nem túl nagy mosdó konténer is 1,5 millió forint hazai áron.
Karban kell tartani, szállítani kell, be kell bútorozni és a bútorokat külön szállíttatni, telket találni, ahol kicsomagolhatod és rá tudsz kötni a közművekre. Vagy kempingbe kell költözni vele...
Ezen felül akármennyire is szigetelt, én nem gondolom, hogy bármivel is kifűthető lenne ez gazdaságosan úgy, hogy ténylegesen jó meleg legyen bent tartósan anélkül, hogy állandóan működne a fűtőtest.
Összességében én valószínű nem leszek konténer lakó sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!