Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladjam a belvárosi otthonom?

Eladjam a belvárosi otthonom?

Figyelt kérdés

Három éve vettünk egy vidéki nagyvárosban egy nagyon jó belvárosi lakást felújítva, pont olyat, amire mindig is vágytunk. Azóta csinosítgatom, sok mindent javítottam rajta, növeltem az értékét. Imádunk itt lakni, de csak télen. Az utóbbi 1-2 évben ugyanis egyre több szabadtéri rendezvény van a környéken éjszakába nyúlóan, hatalmas hangerővel, szinte azt mondani, hogy minden hétvégén.

Már többen tiltakoztunk a környékről írásban és szóban is, hogy a lakókra is tekintettel kellene lenni, de semmi nem történik. Nyilván az önkormányzat érdeke, hogy minél többen menjenek, minél nagyobb legyen a bevétele, szóval hárít bennünket és falakba ütközünk mindenhol, soha semminek nincs felelőse.

Az idén már egymást érték a rendezvények, óriási hangerővel, hajnalig dübörögve. Teljesen kikészültünk idegileg, nem lehet egész nyáron csukott ablaknál élni, meg hát akkor is nagyon hallatszik a borzalmas zaj.

Most a nyár végén már oda jutottunk, hogy eladjuk a lakást, de ez nagyon nehéz döntés, ugyanis nem telt még el az öt év a vétel óta, így adózni kell utána az értéknövekedés miatt. Két nyarat kellene még kibírnunk itt, de már rojtosak az idegeink és tényleg tehetetlenek vagyunk.

Ti hogy látjátok, lécci adjatok tanácsot. Köszönöm.

2015. szept. 29. 10:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Csendesebb, de jó környéken ugyanilyen minőségben nem kapok. Csak olyat tudunk venni, ami jócskán felújításra szorul, kezdhetjük elölről.:((

Ráadásul anyagilag is kimerülünk a kiadások miatt, a lakáskasszánk meg csak két év múlva telik le, akkor lenne 2 milliónk felújításra. Addig egy lelakottban éldegélnénk és erőt kellene gyűjteni egy felújításhoz, amihez ráadásul nem is lenne túl sok pénzünk. Ez van. Pontosan ezért nehéz a döntés. "

Pontosan ezért könnyű/egyértelmű a döntés!

Lakást kiadni és a pénzből bérelni,idegenkedsz tőle? És? Ha bármi gebasz van még mindig ott a saját lakásod.

2015. szept. 29. 16:32
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

Nem az állandó, adozó lakosság a fontos annak a helyi önkormányzatnak, hanem a bulizók?! Hát én annak a városnak a környékéről is menekülnék. Legyen buliváros, de akkor ki fog adót fizetni?

Én a helyetekben nyárra bérelnék egy hétvégi telket téglaházzal, a lakást meg kiadnám arra az időre.

2015. szept. 29. 16:45
 13/13 anonim ***** válasza:
A helyedben most adnám el, még a lakásárak fent vannak. Esni fognak, utána majd egyszer megint emelkedni, utána megint esni. Most az esési fázis fog jönni, mert már elértük a lehetséges csúcsot. Én most eladnék.
2015. okt. 2. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!