Ez az ingatlan miért lehet ilyen olcsó?
Azt írják tehermentes, de gyanúsan olcsó: [link]
Lehetséges hogy semmi gond nincs a házzal?
" én még az életben nem hallottam
ezt a talajterhelési díjat"
Ott kell fizetni ahol lehetne csatorna de nincs bekötve.
Persze nem biztos, hogy minden önkormanyzat bevezette, de egyre több bevezeti, hogy kikenyszeritse a csatorna hasznalatat, ha már egyszer kiépítették.
" Aki nincs rákötve a
szennyvízcsatornára annak kell
fizetnie a vízfogyasztása alapján.
Nálunk azt hiszem 1500 Ft/m3 körül
van."
Tudtommal igy kell szamolni: vizfogyasztas minusz szippantos kocsi által elvitt. Hiszen az kerul csak a talajba...
Elvileg tökeletesen szigetelt emesztonel ez nulla igy nem kell fizetni.
Nem igazán így van. Sima, egyedi és zárt szennyvíztároló esetén is kell talajterhelési díjat fizetni.
Kivétel csak olyan tárolónál van, ahol ún. szennyvízelhelyezési kislétesítményt, vagy egyedi szennyvíztisztító kisberendezést alkalmaznak. Hát szerintem ez egy átlagos családi ház esetében nagyon nem általánosan használt.
Bocsi!
Igazad van!
Azt elfelejtettem, hogy amit elvisznek az nem számít bele.
Plusz a locsolásra is levesznek valamennyit.
Nem lakunk ott ezért nem gondoltam az elszállított szennyvízre.
szerintem meg vízműtől függ, ahogy a vízdíj sem ugyanannyi mindenhol.
én 4 éve vettem a házikómat, a kutya nem nézte soha az aknát, egyszerűen csak a m3-díjat fizetem.
falu Hajdú-Biharban
Ahhoz képest, hogy nincs csatorna és külterületi még drága is. Nem lehet rá se hitelt se támogatásokat se semmit felvenni. A megvásárlási illetéke 10% vagy több is lehet. A külterületi ingatlanoknak általában 3% a beépíthetősége és családi ház nem építhető rájuk, ezért nem tudom hogy itt hogy lehet családi ház, ebből lehet még probléma.
Igen ez ezekhez képest drága, kicsit sok a probléma.
nagyon rosszul tudja, aki szerint a külterületi, zártkerti ingatlanok jogilag nem lehetnek lakóházak, és nincs rájuk hitel meg szocpol. (csok)
szerintem ez egy óriási tévhit, vagy lehet 10-20 éve így volt.
mi is így tudtuk, amikor 5-6 éve elkezdtünk házat keresni. nem is mertünk kintebbi házakat megnézni, mivel mi eleve hitelben gondolkodtunk.
de bizony ezek pontosan ugyanolyan lakóházak (már ha annak minőítették), mint egy belváros közepén.
a tulajdoni lapokon is lakóház szerepel, zártert esetében is! mi is zártkert vagyunk. én falunak hívom, de ez egy kisváros zártkertje, külön neve is van.
azt ne gondoljtok már, hogy minden külterüle, vagy zártkerti ingatlan csak mezőgazdasági épület lehet!
és bizony ezekre is ugyanúgy jár a csok, elég sok kisgyermekes család van a környéken, az új csokról még nincsenek tapasztalatok, de szocpolos házak itt is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!