Ez az ingatlan miért lehet ilyen olcsó?
Azt írják tehermentes, de gyanúsan olcsó: [link]
Lehetséges hogy semmi gond nincs a házzal?
"Csatorna kivételével a közművek be lettek vezetve" Mondjuk mert nincs csatornázás.
"jelenleg külterületnek zártkertnek minősített építésileg szabályos ingatlan!"
Ennek is érdemes utána nézni, hogy pontosan mit jelent.
Olyan rettenetesen azért nem olcsó, én azt hittem, valami 5-6 milliós házat mutatsz.
Ha te olcsónak találod, akkor ok lehet például:
- válás után sürgős a vagyonmegosztás, hogy minél hamarabb mindkét fél tudjon venni magának egy pici lakást. nem várhatnak évekig, míg jobb áron lenne vevő.
- ez a ház lehet tehermentes, de lehet bármi más hitelük, ami miatt már tiltják a fizetésüket, pl. a 20 milliós bmw.
- szülő/nagyszülő özvegy lett, a gyerekek már kirepültek, nincs szüksége 110 nm-re, és nem is tudja fenntartani.
- ha ügynök hirdeti, korántsem biztos, hogy a valóságot írja. simán lehet rajta hitel, csak abban bíznak, hogy a jó ára miatt, meg amúgy a szépsége miatt beleszeret valaki a házba, és vállalja a hitelmentesítést is. nem ez lenne az első ilyen eset, bármit összehazudnak az ügynökök a jutalékért.
3-6%-ot szoktak kérni, ez ennél az árnál 500 ezer és 1 millió között van. Ennyiért simán feltesz az ember egy ilyen kamut, hogy tehermentes.
a csatorna hiányától ne ijedj meg. nálunk sincs, van egy akna, ahova megy a szennyvíz, onnan néha le kell szivatni, néhány havonta néhány ezter ft, de még így is olcsóbb, mintha csatorna díj lenne.
a gyakorlatban pedig semmi hátránya nincs, nem dugul el gyakrabban, nem büdösebb, mintha lenne kiépítve csatorna.
biztosan nem ettől függ az ár, az országban még millió helyen nincs kiépítve.
Ahogy elnézem ez nem családi háznak, hanem nyaralónak épült ingatlan. Nem tudom mire használnád, de őszintén szólva nem találom túl kényelmesnek sem az elosztást, sem a burkolatokat, pláne nem azt a meredek - majdnem létrát - lépcsőt ahhoz, hogy ott folyamatosan lakjon benne egy család.
A fényképeket elnézve a hely tényleg igazi külterület, ahol valszeg ősztől tavaszig jóformán a madár se jár. Ezt a jó közbiztonságos szöveget meg enyhén fenntartásokkal kezelném. Pont az ilyen környéken lévő ingatlanokat szokták sorban feltörni telente.
Nem tudom P.vörösváron mi a módi, de mifelénk ilyen külterületi részeken például hulladékszállítás sincs. Az ott ingatlannal rendelkezőknek a szemetüket saját maguknak kell elszállítaniuk az önkormányzat által körzetenként lerakott konténerbe. És az is kérdéses, hogy télen, nagy hó esetén milyen az út állapota. Egyáltalán járható-e, takaríttatja-e az önkormányzat. (félő h. nem)
Azután a csatornázás. Nem tudom az előttem válaszoló hol lakik, de Mo-on nagyon sok helyen sokszorosára megemelték a talajterhelési díjat azoknak, akik nem kötöttek rá a csatornára. Ahogy elnézem ez P.vörösváron is így van. Így az már nagyon nem áll, hogy olcsóbb lenne szippantatni, mint fizetni a csatornadíjat. Pont amiatt emeltek, hogy rákényszerítsék a jónépet a bekötésre.
Egy esetben tekintenek el a teljes t.terhelési díj kifizetésétől, ha az ingatlan olyan helyen van, ahol fizikailag nem lehetséges a rákötés. De, hogy erre az ingatlanra melyik eset áll fent, azt az önkorinál kell megkérdezni.
Végül nagyon szép meg jó, hogy odaírták 5-10 perc gyalog az állomás. De egy szóval sem említették h. az élelmiszerbolttól milyen messze van! Azt hiszem oda egy icipicivel sűrűbben jár a családok nagy része, mint állomásra. Nekem 'beszédes' az, hogy erről egy szó sem esik.
Ha ki sincs építve az ház előtt a csatorna akkor nem kell talajterhelési díj főleg hogy zártkerti rész, mi is iylen helyen lakunk,
Ha kihalt környéken van akkor tényleg sok az ára
Szerintem sem olcsó!
De nem ismerem az otttani árakat!
Ami fontos, hogy a telek nincs 10 méter széles!
Gyakorlatilag domboldalban van az épület, félig szuterén.
Mivel azt írja 12 éve lett felùjítva az építését a 80-as évekre saccolom.
Nem tudom mennyire talajvizes a környék, de a szigetelés probléma forrása lehet.
Pedig van!
Aki nincs rákötve a szennyvízcsatornára annak kell fizetnie a vízfogyasztása alapján. Nálunk azt hiszem 1500 Ft/m3 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!