Szerintetek menyire éri meg köldföldre költözni?
Én kiköltöztem Németországba, életem legjobb döntése volt.
A férjemmel 3 év spórolás után meglett az önerőnk egy új építésű, 140m2-es házra, úgy, hogy azért éltünk is bőven a spórolás mellett, voltunk minden évben tengerparton nyaralni, sokszor eljártunk étterembe, fürdőbe, stb...
Jó a munkaidőnk, normális a munkahelyünk, megbecsülnek, a továbbképzéseket fizetik, nem kell aggódni az elbocsátás miatt, vannak extra fizetések, automatikus fizetésemelés (nem kell érte könyörögni, minden évben emelik)...
Az anyagi és munka oldalát félretéve pedig gyönyörű ország, az emberek kedvesek, nem előítéletesek, nyitottak, érdeklődőek, én szeretek itt élni. Ha szolgáltatást akarok igénybe venni, akkor ki is szolgálnak, és nem még nekem kell szégyellnem magam, mint Magyarországon...
Az utak minősége jó, a házak, a környék szép, ápolt, tiszta. Nincsenek csövesek, cigányok (mondjuk nem is nagyvárosban élünk, ott bizonyos negyedekben persze más a helyzet a törökökkel...).
Az oktatási rendszer szerintem jó, mert van egy nagyon erős szakképzési rendszer is, amivel könnyen talál munkát magának bárki. Több a lehetőség, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!