Költözés anyagi okok miatt?
Egy pesti emeleteshazban lakom de anyagi okok miatt el szeretnenk adni es esetleg venni egy telket amire felhuzni egy kisebb hazat.
Hogy lehetne ezt okosan megcsinalni mennyibe kerul egy olyan haz epitese amibe 2 ember kenyelmesen elfer kulon szobaval?
Hat ezt csak akkor csinald, ha nem gond h. Budapesttol 50-60 km-re vagy meg messzebbre koltozkodsz... Epittetni biztosan nem fogsz hazat, mert tobbe kerulne, mint a mostani lakasod, akarmilyen kicsi is az. Marad a hasznalt haz, abbol mondjuk van valasztek rendesen.
Nem artana tudni milyen koltsegkeretetek van minderre, anelkul nehez ertelmes valaszt adni.
Telek és közművek nélkül számolj minimum 200 ezret m2-ként.
Plusz tervezés, felelős műszaki vezetés, műszaki ellenőrzés.
Szerintem az alapterület minimum 60m2 (garázs, meg egyéb úri huncutság nélkül). Ez mindjárt ki is jön saccra 12 millióból.
15 milliot er szerinted. El is tudod adni ennyiert?
Uj epitesu hazat, telekkel egyutt ebbol nem fogsz epittetni, az biztos. Hasznald szepen az ingatlan.com keresojet.
Már az eladás sem biztos, hogy egyszerűen megy. Magam tapasztaltam, hogy még a leszállított árból is alkudni akarnak és nem keveset, 10-20-30%-ot (ez a valóság és nem az ingatlanoldalak statisztikáiból való). Erre számítani kell, ha a lakást meghirdeted. Vagy a 15 milliós lakást 18-19 millióért hirdeted, hogy egy kemény alku után 15-ért el tudd adni, de ez eleve hülyeség, mert lehet, hogy ekkora hirdetett összegre senki nem fog jelentkezni, vagy 15-ért hirdeted meg, de abból is alkudni akarnak, te nem akarsz majd engedni mondván ez a végső ár ennyit ér, a vevők meg kisétálnak az ajtón és nem látod soha többet őket, árulhatod évekig a lakást.
Ezzel azt akarom mondani, hogy előbb az eladáson juss túl, vagy legalább próbálkozz meg vele.
Ha sikerül 15 millióért eladni a lakást - én drukkolok - akkor tényleg valahol Pesttől távol lehet majd házat venni, építkezni nem érdemes, mert az még drágább és sok problémával jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!