A 16 kerületben a Centenáriumi lakótelepen néztem egy
jó lakást. Milyen a környék? Milyen a közlekedés?
Biztonságos-e a környék? Nem utolsósorban milyen
internetszolgáltató érhető el? Kérlek, ha van
tapasztalatotok a centivel, osszátok meg velem.
Én nem szeretem a centit, a 16. kerületben jobb a Jókai vagy a Szent korona lakótelep, a Centinek nincs túl jó híre, de nyilván nem is 8. kerülethez hasonló, mert ez egy kertváros, tehát alapvetően nem veszélyes. Közlekedés: én általában a 44-es buszt használom, ha arra megyek, de szerintem van valami gyorsabb busz is, a lényeg, hogy szinte csak az Örsre tudsz kimenni, illetve van egy ritkán járó busz, a 46-os, az kivisz Újpalotára az asia centerhez, illetve Rákoskeresztúrra is.
2015. aug. 26. 13:22
HWD, Telekom üvegszálas kábel is van, ha jól tudom.
Abszolút biztonságos környék, de "unalmas" egyhangú.
2015. aug. 26. 14:17
"van egy ritkán járó busz, a 46-os,"
20-30 percenkent jar. Nézõpont kérdése, hogy ez ritka-e. A 4-6os villamoshoz kepest ritkan jár. Ha vidéki tapasztalattal jön Pestre valaki akkor meg ámul és bámul, hogy még ilyen városszéli buszok is fél óránként mennek, ünnepnapon is! ;)
2015. aug. 27. 02:39
3 nyilván a budapesti járatokkal fogod összehasonlítani és nem a vidéki vagy a nemzetközi buszokkal, a 46-os pedig baromi ritkán jár, 30 perc nagyon sok Pesten, bár szerintem sem lenne indokolt, hogy gyakrabban járjon mivel általában alig van rajta ember.
2015. aug. 27. 10:04
5/10 A kérdező kommentje:
Lényegében főleg a belváros felé közlekednék, meg vissza, így a 46-os az Ázsia Center felé részemről elég félóránként. Leginkább a belváros iránya érdekel. Köszi mindenkinek a válaszokat.
Az Örs Vezér tere 44-essel, vagy 244-essel érhető el, mindkettőnek 20 perc a menetideje és így a 2 járat együtt nagyjából 10 percenként jár.
2015. aug. 27. 11:32
7/10 A kérdező kommentje:
Akkor, ha jól értem a belváros kb. 40 perc alatt elérhető. Ez nem annyira rossz, nem? (tudom, hogy ez is viszonylagos) Az éjszakai járatokról tudtok valamit? (pl. mennyire zsúfolt, meg ilyenek)
Én úgy szoktam számolni, hogy 40 és 60 perc között és szerintem egyáltalán nem vészes, bár én kertes házban lakok és mindig úgy gondolom, hogy kárpótol a sok utazásért cserébe, hogy ilyen falusias helyen lakok, de fővárosban. De pl. testvéremék beköltöztek a belvárosba, onnan járnak haza és ők is azt mondják, hogy 40 perc alatt simán hazaérnek. Éjszaka én a 908-assal szoktam járni Sashalomig, neked Mátyásföld repülőtérnél kell leszállnod és onnan gyalog 10-15 perc.
[link]
De talán van egy másik, szerintem jobb éjszakai járat a Centire, de annak nem tudom a számát.
2015. aug. 27. 12:15
Én ott laktam 6 évet és nagyon-nagyon szerettem.... Most Kistarcsán lakunk, de visszasírom a környéket. Szuper minden szempontból, ajánlom az odaköltözést. Biztonságos, nyugodt, csendes (igaz az sem mindegy, hogy hol van a ház). Én az Örsre jártam dolgozni, kb. 35-40 perc mindennel együtt, autóval pedig kb. 15 perc. Az internetszolgáltató. Nálunk nem lehetett kábel, hanem tányéros volt, T-Home. A TV pedig digi volt.
2015. aug. 28. 08:50
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt olvasni, azt hiszem a Centit választom
Kapcsolódó kérdések: