Én látom rosszul vagy tényleg nem az én gondom?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Mikor be költöztünk a jelenlegi szobába (Anglia) kifizettük az egy hónapot előre valamint egy hónap depositot. El fogunk költözni ugyanis ketten szeretnénk lenni barátnőmmel és 7.én lett volna esedékes fizetni szeptember 7ig a havi bérleti díjat viszont beszéltem a fő bérlővel hogy nem kérjük vissza az egy hónap kauciót ugyanis elköltözünk ergo azt laknánk le. Viszont mi másfél héten belül költözünk az új helyre ergo több mint két hét marad neki belőle amikor nem is lakunk ott. Fair az tőle hogy kérné hogy fizessem ki szeptemberig és majd egy hónap múlva vissza adja a depositot? Pénzben ugyanannyi csupán azért a kérdés mert ha én kifizetem az egy hónapot akkor nem tudom kivenni a lakást ahova költözni szeretnénk másfél hét múlva. Azért kéri mert nincs pénzük jelenleg és ezzel előrébb lennének. Bunkóság de azt a pénzt neki (depositot) nem kellett volna használnia. Az egy hónap felmondási idő papíron megvan ugyanis kifizetünk annyit(így hogy a depositot nem kérjük vissza) viszont nem is fogunk addig ott lakni. Én látom rosszul és neki van igaza vagy valóban fair ez a módszer hogy nem kérem ugyanis anyagilag ugyanaz a kettő? Ja és semmi garancia hogy egy hónap múlva viszont látom a pénzem. (semmi papír nincs róla hogy mi fizettünk depositot vagy ott laktunk így legalább biztosítva vagyok hogy tuti pénzemnél vagyok). Bocs ha bunkó vagyok csak a költözésünk és esetleges kölcsön felvétele forog kockán amit nem igazán szeretnék ha nem muszáj. Köszi a válaszokat2015. aug. 8. 07:11
1/3 anonim válasza:
Elég gyanús hogy a kauciót már nem akarja vissza adni, légy határozott és ne fizess már több hónapot neki.
2/3 anonim válasza:
" (semmi papír nincs róla hogy mi fizettünk depositot vagy ott laktunk így legalább biztosítva vagyok hogy tuti pénzemnél vagyok). "
Van meg kerdes? Gyakorlatilag azt keri igy hogy adj neki kolcson felhavi lakbert fizetesig puszira.
3/3 anonim válasza:
Ha nincs pénzük most sem, akkor szerinted miből adná vissza egy hónap múlva a depositot?
Amúgy meg ha semmi papírod nincs róla, akkor ő nem tagadhatná le, hogy valaha is odaadtad volna azt az összeget? Ha most fizetsz még, akkor tutira megszívnád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!