Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Komfortfokozat CSOK esetén?

Komfortfokozat CSOK esetén?

Figyelt kérdés

Éppen ingatlanvásárlás kellős közepén járok és lehetőségünk lenne CSOK-ot igénybe venni, azonban a jogszabályban ki van kötve, hogy legalább komfortosnak kell lennie a vásárolni kívánt ingatlannak, vagy bővítés során azzá tehető.

Az általam vásárolandó ház külterületen fekszik, lakóház (nem tanya) besorolású, nagyon jó állapotú, egészen fiatal családi ház, bent van a villany és a vezetékes gáz. A vezetékes vizet azonban sajnos technikailag nem kivitelezhető odavinni. Ez azt eredményezi, hogy a ház jelenleg komfort nélküli, amin elméletileg nem is lehet változtatni. A ház vízellátása fúrt kútból, házi vízművel van megoldva.

Találtam azonban a hatályos jogszabályok között erre vonatkozólag a 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet-ben a következőt:

ÉPÍTMÉNYEK KÖZMŰELLÁTÁSA

Vízellátás

46. § (1) Ha az építmény rendeltetésszerű használatához ivóvíz szükséges és nincs közműves vízszolgáltatás, az ivóvízellátás szempontjából figyelembe vehető az is, ha a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van vagy a telektől gyalogúton mérve legfeljebb 150 m-es távolságon belül, egyéb módon biztosított.

(2) Közterületen elhelyezhető építmény (pl. árusító-, szolgáltatópavilon) esetén - ha annak rendeltetésszerű használatához a személyi szükségleteken kívül víz nem szükséges - megengedhető, hogy ivóvíz vételére gyalogúton mérve 150 m-en belül másutt legyen biztosított lehetőség.

(3) Az ivóvíz bekötővezetéket az arra vonatkozó szakmai előírások szerint kell megvalósítani.

Ez vajon kiskaput jelenthet a dologban, mert így a vízzel való ellátottság megoldottá válhatna (jó bevizsgálási eredmény után), így a ház összkomfortossá változna hirtelen.

Valamint, vajon hol lehetne érdemi információt szerezni arról, hogy ez megoldást jelent-e?

Előre is köszönöm a válaszokat!

#csók #komforfokozat
2015. júl. 22. 07:38
 1/1 warrior1885 válasza:

Üdv.

Nem tudom,hogy aktuális-e még a kérdésed, én is hasonló cipőben járok. Találtam egy cikket erről, nekem ebből az derül ki, hogy csak a közművesített vízzel lehet egy ingatlan komfortos:

[link]

2016. jan. 21. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!