Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogyan költözhetné...

Szerintetek hogyan költözhetnék vidékre?

Figyelt kérdés
Budapesten születtem és itt lakok, de most már így a harminchoz közeledve úgy érzem hogy ez a város nem nekem való, sőt, egyenesen utálom Budapestet. Szeretnék vidékre költözni. Tudnátok tanácsot adni ebben hogy hogyan tehetném ezt meg? Konkrét helyet még nem néztem.

2015. júl. 21. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Veszel vagy bérelsz egy lakást, házat és kész. Utána már csak a cuccaidat kell vinni, meg átjelentkezni.
2015. júl. 21. 21:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 40 voltam, amikor vidékre költöztem. Meg akartam várni, amíg a gyerekeim önállósodnak annyira, hogy elhagyhatom a várost. Mert ott szerintem csak LAKNI lehet, de élni nem. Egy lerozzant vályogházat vettem, aminek jó volt sz alapja. Körbefűrészeltem, alászigeteltem, ezzel megvolt a leglényegesebb dolog. A többit apránként, ahogy a kedvem, és pénztárcám engedte. Magam termeltem magamnak mindent, még a kenyeret is mi sütöttük magunknak. A hülye városi megmutatta a falunak, hogyan kell egy deka táp nélkül tojást termelni (az egész utca hozzám járt tojásért), bio zöldséget termeszteni (a nejem hordta be a munkahelyére eladni a disznóságokkal, rántanivaló csirkékkel, kakasokkal, kacsával, libával együtt.

Olyan házam lett, hogy 70-80ezer Ft-ból kifűtöttem egy telet, pedig a feleségem eleinte igencsak fagyos leány volt.

Szóval csapj bele, ha elég kalandvágyat érzel magadban, és egy boldog ember leszel!

2015. júl. 21. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Fogod magad bérelsz, vagy veszel házat aztán kiköltözöl. Valahogy így csináltuk mi is.

Annyi, hogy a hiedelmekkel ellentétben eléggé pénz igényes a vidéki élet az elején, mert kiderül hoppá valahogy be kell járni dolgozni valahova, normális jármű kell (néha kettő is), hoppá itt drágább az internet előfizetés, hoppá kell fűkasza, láncfűrész, fúró, véső, stb. Ha kertészkedni is akarsz az megint külön téma. A társasház után a családi házban rengeteg karbantartási dolog van a tetőtől az ereszen át az épületgépészetig. Egy szó mint száz az embernek fel kell szívni magát, megbirkózni a problémákkal.

Pár év után már fel leszel vértezve eszközökkel, meg ügyesedsz is és akkor kezd el javulni a helyzet és olcsóbbá válni az élet.

Mondjuk annyi, hogy ha van nagyon sok pénzed akkor a gondok 99% -át megoldják, akkor nem sok mindenen kell aggódni.

2015. júl. 22. 09:34
 4/5 anonim válasza:
Veszel egyházat és odaköltözöl nem kell ezt túlbonyolítani.
2015. júl. 31. 20:23
 5/5 anonim válasza:
* egy házat
2015. júl. 31. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!