Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti bevállalnátok így a lakásvá...

Ti bevállalnátok így a lakásvásárlást?

Figyelt kérdés
Van 3 gyermekünk mindegyik picike még , kinéztünk egy Budapesttől kb 35 km-re lévő családi házat.92 m2 , energetikai(vagy mi) besorolását még nem tudjuk (de ha jól tudom , akkor kb 20-50.000 ft-ba kerül megcsináltatni).Szocpol-t vagy Csok-ot , ha megkapnánk , akkor lenne 2.000.000 Ft önerőnk , már ha ezt így elfogadná a bank.Sajnos semmilyen más önerővel nem tudnánk most számolni.A háaz 6,9 millió irányáron hirdetik , de az ingatlanos közölte , hogy valószínűleg 6,5 millióra le lehetne alkudni.Bankban már voltunk elméletileg elfogadják a szocpolt meg a csok-ot önerőnek és 5.000.000 ft-ot tudnának biztosítani(Lakásfelbecsülés nem tudom mennyire függ ettől , vagy hogy hogy is van.Erről is írhatna vki információt , ha tud.)összjövedelmünk alapján , ami: 304.000 ft.Na most kérdés: Néztem h, kb egy 5.000.000-ós hitelösszeg havonta 50.000 ft...benzinre 40.000 ft lenne , baba dolgok kb 50.000 ft , kaja 120.000 ft , marad: kb 44.000 ft.Szerintetek merész húzás lenne így bevállalni? Tudjuk , hogy a hitel mehet feljebb , de én már jövőre visszatudnék menni dolgozni...Szóval legalább lenne még plusz 50.000 ft.(Muszáj valahogy lépnünk ugyanis eddig apósomék lakásában éltünk , de jelzáloghitel miatt eladták , jövőhét hétvégéig kell kiköltözni , és mivel nem szeretnénk apósomékhoz a családi házukba költözni véglegesen vagy huzamosabb ideig , ezért szeretnénk Pesttől kicsit messzebb egy olcsó , de jó állapotú lakást venni , mert itt Pesten esélytelen , albérlet meg sokkal többe kerül , mint ha most vállalunk egy havi 50.000 ft-os hitelt és esetleg a 10 év alatt felmenne a 2x esére , mert csak 10 évre szeretnénk vállalni a gyerekek miatt.Próbáltam már albérletek után érdeklődni , de sehol sem látnak szívesen 3 kisgyermekes családot , másrészt a legalja havi 80.000 ft.)Igen sajnos nincs félretett , gyűjtögetett pénzünk , mert nem igazán fordult meg a fejünkben , hogy apóséknak ilyen hirtelen egyszer csak muszájból el kell adniuk a házat.Tudtuk félretenni csak azt általában nyaralásra , új , modernebb bútorokra , meg ennek a lakásnak a felújítására költöttük , sajnos fölösen...:([ A lényeg , apósom úgy gondolja , hogy nem kellene még lakást vennünk , hanem ott kellene maradnunk náluk , mert , hogy akkor könnyebb nekik is meg nekünk is...de valójában nekünk nem , mert páromnak kb ugyanolyan messze lenne a munkahelye , mintha megvennénk ezt a lakást , másrészt tőlük kocsi nélkül szinte sehova nem lehet eljutni , vagy csak nagyon nehezen , én a gyerekek mellett nem tudok rájuk is főzni meg takarítani meg stb. , mert pl a felesége nagyon lusta egy nő , + hadd ne fizessek már rezsit úgy , hogy gáz meg meleg víz nincsen bekötve...ez nekem túl kényelmetlen , na meg a folytonos okoskodás...legalábbis számomra meg párom számára is az A fő kérdés: LEHET , HOGY IGAZA VAN APÓSNAK , HOGY BEBUKNÁNK A LAKÁSVÁSÁRLÁST? , de szerintünk , ha nem lépünk most szocpol és csok idején , akkor máskor nem nagyon lesz esélyünk...:/

2015. júl. 10. 15:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ezek alapján én megvenném ezt a lakást.
2015. júl. 11. 23:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Az adásvételi szerződés díját és a vagyonszerzési illetéket ne felejtsd el, a kettő együtt kb a vételár 5%-a, ha még nem volt ingatlanotok és nem vagytok 35 évesek, akkor kevesebb az illeték. Az is fontos, hogyha ekkora házat ilyen alacsony áron adják, akkor biztos kell rajta újítani, de ha azt nem is, akkor is ki kell festeni, cserélni ezt-azt. Én három gyerek mellett nem merném magunkat teljesen lenullázni, de azt is megertem, ha úgy döntötök, hogy belevágtok. Az még fontos, hogy annak ellenére, hogy elfogadják önerőként a csok-ot, dönthet úgy a bank, hogy nem ad hitelt, mert kockázatosnak tartja, mert eddig nem takarítottatok meg. Emellett senki nem tudja még megmodnani, hogy mennyi idő, amíg végigfut egy csok igénylés. És nem biztos, hogy belemegy az eladó abba, hogy úgy adja el nektek a házat, hogy egy Ft-ot nem raktok le, csak ígéretet tesztek rá, hogy pár hónap múlva, ha úgy van, akkor kaptok csok-ot és hitelt.
2015. júl. 12. 21:25
 13/14 anonim ***** válasza:
azt figyelembe vettétek, hogy csak akkor jár a CSOK ha az ingatlan A, A+ vagy alacsony energiafogyasztású? az energiatanusítványt az eladónak kell intéznie és fizetnie, nem a vevőnek
2015. júl. 14. 10:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem csak akkor jár a csok. Ez a kitétel csak új építés esetén van, illetve ha korszerűsítésre kérik, de használt lakasnal/háznál nincs ilyen. Annyi van, hogy egy lakásos az ingatlan, tehát ház, és az energiabesorolása c-nél rosszabb, akkor kell hatósági bizonyítvány arról, hogy x ideje nem volt lakhatatlanság miatt kiköltözés.
2015. júl. 14. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!