55nm három szobával (két háló) fiatal házasoknak születendő gyerekkel mennyire elfogadható? Nem túl kicsi?
A hálók 12 és 9 négyzetméteresek, saját kert tartozik a lakáshoz. A környék csodálatos. Máshol ugyanezért az árért 80nm-es is van de beleszerettünk a környezetbe. 3 éve egy másfél szobás 30nm-es albérletben élünk, jól elvagyunk.
A család ellenzi a vásárlást az 55nm miatt.
HA átmeneti megoldásként gondoljátok - azaz pár év múlva nagyobbra cserélitek -, akkor EGY gyerekkel elég, több gyerek esetében már nem igazán.
Eleve a 9 négyzetméteres szoba rettentö kicsi még hálószobának is - az ággyal televan, gyerekszobának meg csak addig elég, amíg max. óvódás korú a kicsi.
Ha végleges megoldásnak szeretnétek, akkor keressetek másik, nagyobbat.
Meg ha az ára jóval kevesebb, mint a megszokott, akkor ott valami nagyon nem stimmel, valami rejtett hibája van.
Valahol a 12 m2 a határ, ahonnan már szobának mernék nevezni egy helyiséget. A 9 m2 az mindenképpen csak félszoba.
Én gyerekkoromban panelproli voltam egy 7 m2-es félszobában. Egyedül jól elvoltam, de nagyobb koromban már vendéget fogadni benne gond volt.
Ma családi házam van, és a gyerekszobák 20 m2-esek. Olyan jó, ha van élettér, és nem csúszik egymásba. Mindenki békésen elvonulhat. Imádom a nagy házat!
Koszonjuk a valaszokat. Igazabol egy gyereknel tobbet nem szeretnenk. Soha ne mond hogy soha, de tenyleg igy van. A szuloi rahatas miatt gondolkodunk. Ez a lakas uj, meseszep kornyeken, a szulok meg eroltetnek hogy ezen a penzen vegyunk inkabb egy 80-as evekben epult ketszer ekkora hazat (amit felujitani nem lenne penzunk) csak azert mert az nagyobb es az a lenyeg. Nem nagyon vagyunk otthon, mindketten vallalkozokent este esunk haza. A gyereknek a felszoba szerintem eleg. En 2 szobas panelban nottem fel, ami ennel kisebb volt. Felesegem szulei falusi 250nm-es hazban elnek. Innen az ellentet.
Mi inkabb a kisebb de ujabb-szebbet akarjuk.
Ha ezt saját forrásból veszitek, és úgy érzitek, hogy ez a megfelelő akkor ez szerintem nem kérdés!
A másik, szerintem anyós-após (mindkét oldalról) ne szóljon bele. És ne szítson ellentétet. Nem ők fognak ott lakni.
Ha ti úgy érzitek, hogy a nagyobbal jelenleg erőn felül vállalnátok (felújítás és fenntartás) akkor ne azt válasszátok. Később ha esetleg több baba lesz és/vagy nem fértek még mindig mehettek nagyobba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!