Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A szerződésben az áll, A...

A szerződésben az áll, A TELJES VÉTELÁR IGAZOLT KIFIZETÉSE UTÁN,5 NAPON BELÜL KULCS ÁTADÁS. De nem tudja teljesíteni?

Figyelt kérdés
Ha a bankom elutalja a vételár utolsó részét,és nem kapom meg a kulcsot mert 3 hétig nyaral,és nem tud bejönni velem átíratni a közüzemet? Akkor mi a teendő jogilag?Mert ma állított falhoz,hogy ok holnap megkapja az önerőt ügyvéd jelenlétében,és ezek után fog utalni a bank a végsőt.Ami 2-3nap.Igen de elmegy 3hétre,én meg dolgoznék a házon mert nekem is ki kell költözni 07.31-ig.Hogy tudom megfogni?Meghatalmazottat keressen?
2015. júl. 1. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Hagyja a kulcsot ugyvednel, letetben.
2015. júl. 1. 19:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen csak gondolom a közüzemet is átt akarná ő is íratni,földhivatalba áttirni,stb.ami jogos,de én ezzel nem vagyok előrébb,ha ő nyaral 3 hétig.A házmeg már ki van fizetve.
2015. júl. 1. 19:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Javítanék. A ház vételára átutalásra kerül amikor ő már nyaral 4-5 napja.
2015. júl. 1. 19:36
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Ez bizony a kotberezes tipikus esete. Nem te mesz nyaralni, nem rajtad mulik a dolog. Ugyveddel beszeld meg mi a teendo.
2015. júl. 1. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Vagy valakit meghatalmaz, mondjuk az ügyvédet vagy kötbér, gondolom benne van a szerződésben. Az átíráshoz elég az átadás-átvételi jegyzőkönyv és az adásvételi, nem kell a korábbi tulaj. A jegyzőkönyvet írja alá, adja oda a meghatalmazottnak vagy az ügyvédnek. Meg különben is, oldja meg!
2015. júl. 1. 22:41
 6/10 anonim ***** válasza:
57%

Szerződésen is múlik!!!!!

Mi is majdnem így jártunk, csak a mi eladónk nem nyaralni ment, hanem elcseszte az időt és még nem vett magának házat, ezért szeretett volna még maradni. De mivel nekünk is menni kellett, ezért biza nem hagytuk. De! A szerződésünk úgy volt megírva, hogy ha ki van fizetve az ingatlan, akkor átadás-átvétel 1 napon belül, viszont volt egy pont, amiben az volt, hogy amennyiben valami nem valósul meg a szerződésből, akkor a felek 30 napos póthatáridőt vállalnak. Namármost az ügyvédünk felvilágosított, hogy emiatt a pont miatt, ha ő nem költözik, akkor még nem kötbérezhető, mert a 30 napos póthatáridő lép előbb életbe, aztán utána lehet csak fenyegetni a kötbérezéssel. Persze javasolta azt is, hogy azzal is fenyegessük, hogy a lakhatásunkat (ami az idő rövidsége miatt nem albérlet lett volna, hanem szálloda, apartman), a bútorainknak bérelt garázsra kifizetett összeget, plusz minden járulékos költséget ráverünk, ha nem költözik ki. De azt is mondta az ügyvéd, hogy sajnos ez utóbbiakat nagyon nehéz behajtani, ezért inkább csak fenyegetőzés. Végül nem volt semmire sem szükség, mert meg tudtuk győzni, hogy költözzön. Szóval függ a szerződéstől is, hogy mit tudsz csinálni, javaslom konzultálj az ügyvéddel!

2015. júl. 2. 09:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Nálunk annyi van,hogy a teljes vételár kifizetésétől számított 5 napon belül át kell adni az ingatlant.
2015. júl. 2. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Akkor ha nálatok nincs póthatáridő kikötés, akkor 5 munkanap után kérhetitek a kötbért tőle, ezzel fenyegessétek meg!
2015. júl. 2. 12:57
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
vagyis 5 nap!
2015. júl. 2. 12:57
 10/10 anonim ***** válasza:
47%
Én 60 napot kaptam a kiköltözésre, meg is találtam magamnaka másik házat, csakhogy három héttel a határidő előtt a kiszemelt ház tulajdonosa meggondolta magát és visszalépett. Csak az internet segített, olyat találtam, ahol a tulajdonos szintén bajban volt (devizahitel) és neki is lejáróban volt az ideje. Nagyon gyorsan megegyeztünk, sőt a teljes vételár kifizetése előtt három nappal a holmimat is vihettem (üres házba). Előző ház visszalépett tulajdonosa egy héttel később jelentkezett, hogy újra meggondolta magát, de már hiába. Persze egy hónappal később az ELMÜs jött és lefotózta a villanyórákat, szerződéskötés, ekkor kiderült a 100 ezres hátralék! Átalányt fizettek és erről nekem senki sem szólt. De mert a közelben laknak, elvittem az eladónak a számlát, szó nélkül kifizette. Kb. ennyit ér a közműcégek adatbázisa, nem is írhatták volna át a hátralék kifizetése nélkül.
2015. júl. 6. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!