Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi szükséges az adásvételi...

Mi szükséges az adásvételi szerződéshez?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állunk.Hívtam az ügyvédet,hogy megkérdezzem mi kell az adsvételihez,de elutazott,hétfőn lesz majd.Addig is tud valaki ebben segíteni?Gondolom a szerződő felek személyes adatai...De pl. tulajdonlap?(az ingatlan tehermentes)
2015. jún. 26. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Kell a tulajdoni lap, kell az energetikai tanusítvány is. Anélkül nem lehet semmit eladni, akkor se, ha romos házról van szó és telekárban veszed.
2015. jún. 26. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ügyvéd vagyok.

Ami mindenképp kell:

Eladó és Vevő személyes adatai (TELJES!!! név. Ha van második név, akkor is kell, ha nem használja az illető. Ahogy a személyiben van. Születési hely, idő; szig.sz., lakcímkártya száma; lakcím, adószám; anyja neve; ha van külön, akkor tartózkodási hely

- Be kell szkennelni a személyit, lakcímkártyát és adóazonosító kártyát a JÜB-ös elektronikus ellenőrzéshez

- Az ingatlan pontos adatai (természetbeni cím, helyrajzi szám, minősítése, mérete, van-e rajta teher - de elég a címeket megadnotok, amik alapján már a tulajdoni lapot meg lehet találni. Azon ezek mind rajta vannak)

- vételár, kifizetés módja (részlet-egy összeg, kp-utalás, mikor)

- birtokba adás módja, helye, ideje

- közművek átírása, mérőórák száma, állása (de, ha később van a birtokba adás, akkor majd elég akkorra felírni ezeket a jegyzőkönyvben)

- energetikai tanúsítvány

- Bármilyen egyéb megállapodás a felek között

- Ha lesz hitel, akkor arra vonatkozóan minden (banki igazolás, hitel mértéke, utalásának módja, önrész...)

2015. jún. 26. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezért is jobb ingatlanos céggel eladni és venni is. Az ingatlaniroda ügyvédje mindent elintéz (NAV-ot is), egy összeget kell fizetni neki (70-80 ezer ft). Nekem ez nagyon bevált két éve.
2015. jún. 26. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A NAV-ot minden ügyvéd "elintézi", ugyanis a B400-as lapot a földhivatalhoz kell beadni, a szerződéssel és bejegyzési engedéllyel, kérelemmel együtt. A földhivatal küldi aztán tovább a NAV felé. Ezt nem lehet szétválasztani.

(Második voltam.)

2015. jún. 26. 13:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Az Ügyvédtől kérdeznék...

Szia!A nagyszüleim(akik már elhunytak)házáról lenne szó.Na most a ház 3 ember nevén van.Az apukámén és a 2 testvéréjén.Viszont szocpolnál eladó-vevő nem lehet egymásnak közeli hozzátartozója.Mit lehet ilyenkor tenni?Átiratni valakire?

2015. jún. 26. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Az "átíratás" az vagy adásvétel vagy ajándékozás.

Gondolom, ajándékozni nem akartok idegennek.

Az adásvételnél meg akkor közbeiktatnátok valakit, vagy mi??

Szerintem így nem nagyon lesz szocpol.

2015. jún. 26. 14:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem idegenre gondoltam nyilván.
2015. jún. 26. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!