Mi szükséges az adásvételi szerződéshez?
Szia! Ügyvéd vagyok.
Ami mindenképp kell:
Eladó és Vevő személyes adatai (TELJES!!! név. Ha van második név, akkor is kell, ha nem használja az illető. Ahogy a személyiben van. Születési hely, idő; szig.sz., lakcímkártya száma; lakcím, adószám; anyja neve; ha van külön, akkor tartózkodási hely
- Be kell szkennelni a személyit, lakcímkártyát és adóazonosító kártyát a JÜB-ös elektronikus ellenőrzéshez
- Az ingatlan pontos adatai (természetbeni cím, helyrajzi szám, minősítése, mérete, van-e rajta teher - de elég a címeket megadnotok, amik alapján már a tulajdoni lapot meg lehet találni. Azon ezek mind rajta vannak)
- vételár, kifizetés módja (részlet-egy összeg, kp-utalás, mikor)
- birtokba adás módja, helye, ideje
- közművek átírása, mérőórák száma, állása (de, ha később van a birtokba adás, akkor majd elég akkorra felírni ezeket a jegyzőkönyvben)
- energetikai tanúsítvány
- Bármilyen egyéb megállapodás a felek között
- Ha lesz hitel, akkor arra vonatkozóan minden (banki igazolás, hitel mértéke, utalásának módja, önrész...)
A NAV-ot minden ügyvéd "elintézi", ugyanis a B400-as lapot a földhivatalhoz kell beadni, a szerződéssel és bejegyzési engedéllyel, kérelemmel együtt. A földhivatal küldi aztán tovább a NAV felé. Ezt nem lehet szétválasztani.
(Második voltam.)
Az Ügyvédtől kérdeznék...
Szia!A nagyszüleim(akik már elhunytak)házáról lenne szó.Na most a ház 3 ember nevén van.Az apukámén és a 2 testvéréjén.Viszont szocpolnál eladó-vevő nem lehet egymásnak közeli hozzátartozója.Mit lehet ilyenkor tenni?Átiratni valakire?
Az "átíratás" az vagy adásvétel vagy ajándékozás.
Gondolom, ajándékozni nem akartok idegennek.
Az adásvételnél meg akkor közbeiktatnátok valakit, vagy mi??
Szerintem így nem nagyon lesz szocpol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!