Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen költségekkel jár egy...

Milyen költségekkel jár egy kertes ház vétele, illetve később, az évek folyamán milyen kiadásokkal lehet számolni?

Figyelt kérdés
Olyan dolgokat várok, amit panelban nem merülnek fel, emiatt váratlanul érheti azt, aki innen költözik házba.

2015. jún. 21. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Kerítés, tető, homlokzat javítása és felújítása. Jó a tető meg a homlokzat játszhatnak panelban is de ott nem egyedül kell a terheket viselni meg nem is annyira költséges a dolog mint családi háznál.

Ott van még a kert fenntartása. Nagyon sok pénzt ellehet költeni a kertre pláne ha nem kicsi. Ha meg az ember azt akarja, hogy igazán szép legyen akkor nincs mese az pénzbe kerül.

Mi pont ebben a cipőben vagyunk. Tavaly készült el a házunk és most tartunk a kertnél. Összese merem számolni mennyibe van.

Fűnyíró, fűszegélynyíró, metszőolló, öntöző rendszer, slag, növények, fűmag, ágyásszegély, szegélykő, mulcs, tápoldatok, stb. Sok kicsi sokra megy. Már több százezer és még nincs kész.

2015. jún. 21. 15:20
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell olyan sokat költeni a házra, ha jó állapotban van. 15 év alatt egyszer kellett tatarozni, most kell a kúpcserepeket bekenni.

A kertbe is felesleges annyit költeni, ahogy az első írja. Elég nagy a kertem. Tavasszal-ősszel rotakapával felszántom. Tavasszal beültetem a növényekkel. Van ásóm, kapáim, gereblyéim, öntözéshez egy hosszú slag, metszőolló. Mulcsra nincs szükségem, sem szegélykőre, sőt, fűnyíróra sem. Volt fűnyíróm, de elromlott. Rájöttem, hogy a szegélynyíró tökéletesen megfelel helyette. Igaz, nem nagy a füves rész az udvaron.

Ezeket a költséges dolgokat ráérsz akkor megvenni, ha van rá pénzed.

2015. jún. 21. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Különbség van a díszkert és a haszonkert között:)

Gondolom kérdezőt nem a gazdálkodás lehetősége vonzza a családi házban:)

Biztos szép lehet a szegélynyíróval nyírt füved!:)

2015. jún. 21. 15:47
 4/6 anonim ***** válasza:
A kertes ház egyfajta luxus. Olyan vásárol olyant, akinek több a jövedelme. Vannak előnyei és hátrányai is. A kert is attól függ, milyen kertet szeretnél. "Angol kertet" vagy ültetsz pár tuját és a többit beveted fűmaggal. Minél több a növény, annál több időbe vagy pénzbe kerül.
2015. jún. 21. 16:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk 5 éves házat veszel nem kell rá költeni évtizedekig jelentős összeget. Ha viszont 50 éveset veszel rá lehet költeni egy vagyont is akár. A kert meg attól függ mekkora és mit raksz bele.
2015. jún. 21. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha fiatal házat (10-15 éves is az) építettek idősebb fákból álló díszkertbe, oda csak sövény nyíró és fűnyíró kell, metszőolló, sarló, minden szerszám maradt az előző tulajdonostól. De mindig van mit festeni (rács, kapu stb.), illetve javítani vagy cserélni. A családi ház már csak ilyen. Én beleszülettem, soha máshol nem laktam, hasonlót, de kisebbet kerestem, bejött a dolog.
2015. jún. 21. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!