Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen feltételeknek kell...

Milyen feltételeknek kell eleget tennem ilyen körülmények közt, hogy felvehessek hitelt?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy adta az élet, hogy a szüleim semmiben sem tudnak támogatni, ezért kénytelen vagyok sokat gondolkozni azon, hogy mit is kéne tegyek.

Mindenképp szeretnék egy lakást, amiben biztonságban érezhetem magamat. Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha felvennék 10 millió hitelt, hogy vehessek egy kisebb lakást. Annyira még nem merültem bele, hogy tudjam, hogy ez mivel jár, ezért fordulok hozzátok. Ahogy elnéztem a bérleti díjakat, nem lenne sokkal több, ha havonta a bérlet helyett részletet fizetnék.

23 éves vagyok, hamarosan végzek az egyetemmel, ami után dolgozni fogok. Az elején körülbelül 200e forintot fogok tudni keresni. Nincs meglévő lakásunk, sem pedig félretett pénzünk. Ilyen kilátásokkal mennyi annak az esélye, hogy felvehetnék 10 évre 10 millió forintot?

Válaszotokat és egyéb ötleteiteket / tapasztalataitokat szívesen várom.

Köszi!

2015. máj. 28. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs esélyed a közeljövőben ilyen hitelre.
2015. máj. 28. 13:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem. És mit kéne tennem, hogy legyen? Úgy tudom a legtöbb hitel felvételéhez szükséges az összeg 30-40%-a. Amennyiben ezt megszerzem, utána sem?
2015. máj. 28. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Fundamenta, vagy valami hasonló lakás kassza 4-8 éves ciklusra az albérlet mellett. Állami támogatást is kapsz mellé. Amikor összejött a szükséges önerő, már simán vehetsz hitelt.

Minimum a lakás árának 20%-nak meg kell lennie önerőnek, de inkább 30%.

Ha 10 millás lakást nézel, akkor 2-3 milla kell, hogy legyen a számládon. Plusz egy milla pedig elmegy az ügyvédre, és némi felújításra.

2015. máj. 28. 14:18
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2015. máj. 28. 14:19
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy utazz egy kört a világban. Dolgozz egy kicsit külföldön. Simán összeraksz 10 millát 2-3 év alatt.

Megveszed a lakást, esetleg egy 5 éves autót, és hitel nélkül kezdesz, alapos nyelvtudással.

2015. máj. 28. 14:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha végzel az egyetemen és valóban összejön a havi 200K Fizetés, akkor az alábbi lehetőséget szerintem nem irreális. Ennyi pénzből szerintem félre lehet tenni minimum 100E Ft-ot havonta. Indíts el legalább 3 db 4 éves 20.000Ft-os lakáskasszát. Egyet a saját nevedre, kettő szerződésben pedig lehetnek a szüleid a kedvezményezettek (ezt kizárólag csak akkor javaslom, ha jó a viszonyod velük és biztos vagy benne, hogy az általad összerakott pénzt át fogják engedményezni neked a megtakarítási idő végén a saját lakásod megvásárlásához). A maradék 40E Ft-ot gyűjtsd valamilyen megtakarítási számlán, hogy legyen mindenféle költségre is pénzed(foglaló a vételár 10%-a, ügyvéd, illeték, stb) Ekkor 4 év múlva a kasszában lesz majdnem 4M Ft-ot és lesz még 2MFt KP-d is Ezzel a háttérrel már lazán fogsz tudni venni bárhol 10-12M Ft-os lakást is és a hiteled se lesz sok. 4-6M Ft hitel, ha jól van összeállítva a konstrukció, kifizethető 10 éven belül.
2015. máj. 29. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!