Milyen feltételeknek kell eleget tennem ilyen körülmények közt, hogy felvehessek hitelt?
Sajnos úgy adta az élet, hogy a szüleim semmiben sem tudnak támogatni, ezért kénytelen vagyok sokat gondolkozni azon, hogy mit is kéne tegyek.
Mindenképp szeretnék egy lakást, amiben biztonságban érezhetem magamat. Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha felvennék 10 millió hitelt, hogy vehessek egy kisebb lakást. Annyira még nem merültem bele, hogy tudjam, hogy ez mivel jár, ezért fordulok hozzátok. Ahogy elnéztem a bérleti díjakat, nem lenne sokkal több, ha havonta a bérlet helyett részletet fizetnék.
23 éves vagyok, hamarosan végzek az egyetemmel, ami után dolgozni fogok. Az elején körülbelül 200e forintot fogok tudni keresni. Nincs meglévő lakásunk, sem pedig félretett pénzünk. Ilyen kilátásokkal mennyi annak az esélye, hogy felvehetnék 10 évre 10 millió forintot?
Válaszotokat és egyéb ötleteiteket / tapasztalataitokat szívesen várom.
Köszi!
Fundamenta, vagy valami hasonló lakás kassza 4-8 éves ciklusra az albérlet mellett. Állami támogatást is kapsz mellé. Amikor összejött a szükséges önerő, már simán vehetsz hitelt.
Minimum a lakás árának 20%-nak meg kell lennie önerőnek, de inkább 30%.
Ha 10 millás lakást nézel, akkor 2-3 milla kell, hogy legyen a számládon. Plusz egy milla pedig elmegy az ügyvédre, és némi felújításra.
Amúgy utazz egy kört a világban. Dolgozz egy kicsit külföldön. Simán összeraksz 10 millát 2-3 év alatt.
Megveszed a lakást, esetleg egy 5 éves autót, és hitel nélkül kezdesz, alapos nyelvtudással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!