Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladnám a házat - de a szomszé...

Eladnám a házat - de a szomszéd nem engedi?

Figyelt kérdés

Szép jó napot mindenkinek! Teljes szívemből kívánom,hogy abban,amiről most írni fogok,soha ne legyen része senkinek,akivel pedig esetleg már mégis történt ilyen vagy ehhez hasonló,azt arra kérném,hogy akár kommentben,akár privát üzenetben legyen szíves ossza már meg velem a tapasztalatait,ötleteit. Aki csak teheti és van egy szabad 5 perce,legyen szíves olvassa el a most következő sorokat.

Sok-sok évvel ezelőtt örököltem egy házrészt. Korábban a gondozásával,és a felújításával rajtam kívül álló okok miatt nem sokat tudtam foglalkozni,viszont az elmúlt 5-6 évben szerencsére eljutottam odáig,hogy több figyelmet és pénzt tudtam rá fordítani,amit az idő múlásával az ingatlan folyamatosan romló állapota is egyre indokoltabbá tett. Így néhány évvel ezelőtt tudtam egy nagyobb felújítást végezni a házrészemen,amit ezzel el is tudtam kezdeni árulni. Az első érdeklődőkre nem is kellett sokat várni,az utóbbi időben is egyre többen jöttek megnézni a házat,ami a felújított és kipofozott ingatlan kinézetén kívül még annak is köszönhető,hogy a településen munkahelyek és megközelítés szempontjából is jó helyen van. Amíg viszont üresen állt a házrész,a szomszédos részekbe sajnos új szomszédok költöztek,akikkel az évek során csak a gondok kezdtek el jelentkezni. Ezek a szomszédok főleg középkorú-idősebb emberek,akik már jórészt nem dolgoznak,a nap nagy részét otthon töltik,így hamar feltűnt nekik,hogy a felújítás után egyre több érdeklődő embert viszek oda. Amikor megtudták,hogy a részem üresen áll,természetesen megpróbáltunk megegyezni abban,hogy mivel nekik lenne a legkényelmesebb az,hogy az a rész is hozzájuk tartozzon,így egyelőre albérletbe odaköltözhetnek,később pedig esetleg akár meg is vehetnék. 2 hónap telt el úgy,hogy sem az albérleti díjat,sem a közüzemi számlákat (a házrész összkomfortos,tehát víz+gáz+villanyszámlákról van szó) nem voltak hajlandóak fizetni,így a 2. hónap után kilakoltattam őket. Az ingatlanomat tovább kezdtem árulni,korábban csak az ablakokba volt kitéve az ELADÓ felirat,ezután a história után viszont interneten is próbálkoztam a hirdetésével. Sorra jelentek meg az érdeklődők. A közelmúltban már-már úgy nézett ki,hogy az egyik érdeklődőből lesz a vevő,de mikor másnap ráírtam,az ember arra panaszkodott,hogy mégsem akarja megvenni,merthogy borzalmas a lakókörnyezet,és hogy a szomszéd elüldöz mindenkit. Megkeresett a házrészem melletti szomszéd is,aki szerint már korábban is voltak érdeklődők,de ezek a szomszédok sorra elhajtották őket ilyenekkel,hogy pl. nem is eladó a részem,csak kiadó. A szomszéd azt is elmondta,hogy ők maguk sincsenek jóban ezekkel a szomszédaimmal,amióta csak az utcában laknak,mindenkivel összevesztek,köszönni sem hajlandóak.

Sajnos hirdetgetném tovább,de úgy érzem,annak nincs értelme,hogy még további 8 érdeklődőt odavigyek,megmutassam nekik a házat,majd amikor esetleg visszamennek még nézelődni a házhoz,őket is elhajtsák,így ezúton kérdezek mindenkit,hogy mi erre a megoldás szerintetek? Van-e esetleg valaki,akinek már volt része ilyenben,az rendeződött-e,és ha igen,hogyan? Van-e esetleg valaki,aki tudja,hogy jogilag vonatkozik-e erre valami,és ha igen,mi? Mit lehet tenni ilyenkor? A házrészben szinte minden érdeklődő látott fantáziát,csak a szomszédokkal van a baj. Várom az értelmes hozzászólásokat,ötleteket,véleményeket,az ÉRTELMESRE pedig külön szeretném felhívni a figyelmet: a ,,Lődd főbe a szomszédokat!",meg ,,Gyújtsd fel a kérót,és akkor nem lesz vele bajod!" típusú hozzászólásokkal légyszíves kíméljetek! Előre is köszönöm,szép napot mindenkinek!

2015. máj. 4. 13:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nagyjából a kilences válaszoló foglalta össze a legjobban. Jogi útra terelni nincs sok értelme, az csak rengeteg időbe és pénzbe kerülne, kevés eséllyel a megoldásra. Találhatsz valami balhés, rossz hírű családot, akiknek megfelelő áron felajánlod a házat, amiről be is számolhatsz a kedves szomszédoknak (nem feltétlen kell hozzá ténylegesen az a család, csak nyomatéknak, ha nem hinnék el). Némi éjjeli zajongás sem árt, ha nem hagyod őket pihenni, elrontod az egész napjukat, és nagyon hamar megfontolják majd az álláspontjukat. Ha van, aki gondozza, szerezhetsz zajos állatokat (ugatósabb fajta kutyát akár, hisz őrizni kell a területet).
2015. máj. 7. 17:07
 12/21 anonim ***** válasza:
Esetleg "felbérelhetsz" valakit, akit albérlőként jelentesz be a környéken, hogy éjjelente foglalja el magát a házban valami olyannal, ami kellően idegesíti a bajos szomszédokat.
2015. máj. 7. 17:12
 13/21 anonim ***** válasza:
Közös lónak... ezért nem vettem osztatlan közöset.
2015. máj. 7. 21:56
 14/21 anonim ***** válasza:

"Közös lónak... ezért nem vettem osztatlan közöset.

Valószínűleg okkal van ami van.

Aki egy kis albérletben lakik, az sem azért, mert bár volna pénze több saját házra is, de ő sanyargatni akarja magát.

Kérdező! Én pont fordítva voltam.

Múlt nyáron akartunk venni egy kertes házat Budapesten. Majd mikor elmentünk megnézni, kiderült, hogy az udvaron van egy különálló pici házrész, ahol egy néni lakik, és bár úgy volt, hogy költözik ő is meg minden lehetőséget felajánlottak neki, nem volt hajlandó költözni.

És ő sem olyan kedves mamóka volt.

Először úgy gondoltuk, hogy lesz ami lesz, majd "kiutáljuk" ha velünk is gonoszkodik.

Aztán úgy voltunk vele, hogy mi van ha mégsem jön össze és gonoszabb, mint ahogy azt elképzeltük.

(megmérgezi a kutyánkat a macskánkat, beveri a kocsink ablakait, stb.) így másik házat néztünk.

Szerintem a vevő jelöltekkel mindenképp közöld a szitut, és lehet, hogy találsz egy belevaló emberkét, aki felvállalja az egészet úgy ahogy van.

2015. máj. 7. 22:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Nagy ház, panorámás, háromszintes, a földszinten egy négy tagú családdal. Rengeteg örökös árulta, de nem vettük meg, pedig nem lett volna drága. Nem akartak kiköltözni, nem is lett volna nekik hová.
2015. máj. 8. 12:36
 16/21 Tóth Péter Tamás válasza:
Jogodban áll eladni. A szomszéd nem szólhat abba bele, hogy te most eladod a házad. Viszont a véleményét szabadon kinyilváníthatja.
2015. máj. 13. 11:14
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem a véleményével van a bajom - csak ne az érdeklődőknek mondja,hanem velem vitassa meg!
2015. máj. 13. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
Köss szerződést (ne kizárólagosat) egy ingatlanos céggel, az ingatlanos hozza a vevőt, senkivel ne álljanak szóba. És igenis, add el az első öt gyerekes cigó családnak. Ha nem is tesznek semmi rosszat, de hangosnak jó hangosak lesznek. Azt hiszem, azt is megbánják, hogy téged vegzáltak.
2015. máj. 13. 12:52
 19/21 anonim ***** válasza:
Elozonek igaza van! Vedd le az eladó táblát a lakásról, hirdesd a neten. Add oda ingatlanosnak, hirdeti a neten, kidumalja a vevőknek a szitut, ahogy tudnak kamuzni, ki se fog derülni, hogy a szomszéd egy ilyen alak. Továbbá javaslom a neten a lakást keres rovatot, ebben is a külföldieket... nem hiszem, hogy azokkal szót értene a szomszéd. De ha véletlenül egy strici jelentkezik a hirdetesedre, azt se hagyd ki. Alapból nem mondhatod a vevőnek hogy a szomszéd bunkó, mert ki akar egy bunkót szomszédul? Amúgy nem irigyek, hogy a tied felujitott? Nem azért árulják az oveket, meg kinlodnak, mert maguknak akarják? Bár ha jól értettem, nincs miből megvenniuk.
2015. máj. 15. 22:15
 20/21 anonim válasza:
Nem olvastam végig , de hol eladó ez az ingatlan és mennyiért?Mármint nem csak a te részed , hanem az egész...?Bocsi , csak érdekelne , lakásvásárlás előtt állunk , nagyon gyorsan szeretnénk lakáshoz jutni...és úgy látom ti hamar szeretnétek tőle szabadulni.:)
2015. máj. 22. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!