Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panel vásárlás? 1 vagy 6 emelet?

Panel vásárlás? 1 vagy 6 emelet?

Figyelt kérdés

Mindkettő teljesen egyforma lakás, panel programos, nyugati fekvésű és tükörképei egymásnak alaprajzilag. Árban is egyformák.

A különbség hogy az egyik 1 emeleten van (van földszint kivéve konyha alatt, ott átjárható a ház) és még nincs új műanyag ablaka. Illetve elég nagy fák vannak és játszótér a ház alatt.

A másik 6 emeleten van ott suli van az ablak alatt. Gondolom melegebb mivel oda nem érnek fél a fák. Kb 200 méterre van egymástól a két ház.

2015. ápr. 16. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Minél magasab annál job. Gondolj bele a ki a főldcinten lakik annak a lakásán ketesztülfojik a z ősszes lakás szennyleve
2015. ápr. 16. 17:53
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Én laktam már panellakás 10-dik emeletén és most társasház első emeletén. Ha most alkalmam lenne panellakást venni, csakis minél magasabbra mennék.

Az ok egyszerű. Első emeleten minden felhallatszik, és elég ha csak 2 ember beszélget az ablak alatt. A kilátás sem utolsó szempont. Én mindig szerettem, hogy a tizediken olyan szép kilátás volt. Most meg még az erkélyajtót sem nyitom ki, mert csak a por, szmog, az utca bűze jönne be.

Hátrány csak annyi a magasabb emeletnél, hogy ha elromlik a lift gyalogolni kell. Bár nekem ez sem hátrány, legalább mozgok..(bár amúgy is járok konditerembe)

Én úgy tapasztalom, hogy alsóbb emeleteken inkább idősek mennének..

2015. ápr. 16. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezek nem panellakások, hanem házgyáriak. A panelok földszintje alatt csak az alap van.

A földszint rosszabb, mert mindenki az ajtód előtt megy fel a lakásába, a házgyáriak konyhája alatt nagyon hideg van, és több a por is.

2015. ápr. 16. 18:01
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Mindneképp a 6. emelet, az elsőn minden hang behallatszik, az öregnénik egésznapos pletykája, a hülyegyerekek ordibálása.
2015. ápr. 16. 18:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából van földszint is szóval nem járkálnak annyian a lakás előtt egyiknél sem. És szerencsére egyik sincs nagyforgalmú helyen. Őrmezőn lennének (BP). Inkább attól félek hogy az első emeleti hideg lesz télen illetve hogy a hatodik emelet meleg lesz nyáron. Nem tudom ezek mennyire igazak. Meg persze az utcazaj...
2015. ápr. 16. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:
26%
ez nem kérdés 6!
2015. ápr. 16. 22:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Minél magasabban laksz annál kisebb az esélyed ha tűz van. ;-)

Én az elsőt választanám, de én tériszonyos vagyok picit.

El se tudom képzelni milyen lehet pl 10. emeleten élni.

2015. ápr. 16. 23:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Én már laktam panelban az 1-őn, 4.en és a 9.en is.

Az 1. emelet előnye, hogy nem kell várni a liftet. A nénik normál beszélgetése bizony behallatszik.

Viszont ha a hülye gyerekek óbégatnak, az a 6.ra is fel fog hallatszani.

Azért további szempont lenne, hogy milyen a kilátás és milyen fekvésű lakások.

PL: ha a 6.ról semmi kilátásod nincs, csak a többi ház, az nekem nem tetszene, viszont ha az 1. emelet zöldre néz, akkor arra szavaznék.

2015. ápr. 17. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!