Lehetséges az, hogy örökölt tartozásaim rendezésére úgy adom el a lakásomat, hogy utána albérlőként bennemaradok?
Figyelt kérdés
Illetve egy 47 m2-es lakást egy észak-alföldi megyeszékhelyen megvásárolnának-e így 5 000 000 Ft-ért?2015. ápr. 4. 16:30
1/5 anonim válasza:
Nem valószínű. Ha valaki lakást vesz, 99 % hogy oda is akar költözni. Egy lakást kiadni nagyon rizikós, az albérlő nem fizeti a lakbért, felhalmoz egy csomó közműtartozást, és még ki sem lehet tenni. Leamortizálja a lakást, ha meg lelép elviszi az értékesebb berendezési tárgyakat, soha többet nem lehet megtalálni. Nem egy ilyen esetről hallottam.
2/5 anonim válasza:
Tartozást örököltél? Azt tudod, hogy tartozás öröklése esetén lemondhatsz az öröklésről?
3/5 A kérdező kommentje:
@2/2 tudom, de akkor sokkal rosszabbul jártam volna, jóval több tartozást örököltem
2015. ápr. 4. 17:48
4/5 anonim válasza:
Pont azért kellett volna lemondani az örökségről, mert több a tartozás, mint az örökség. Így mindkettőtől megszabadultál volna.
5/5 anonim válasza:
Lehetséges, ha vki befektetési céllal akar ingatlant vásárolni. Esetleg így hirdesd meg, osztán majd kiderül, mennyire van rá jelentkező. Az ár szerintem korrekt, de ez függ az ingatlan állapotától, illetve mennyire frekventált helyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!