Szerintetek érdemes már most ház után nézelődni ha
csak nyáron szándékozunk költözni?
Figyelt kérdés
Nem egyszerű házat szeretnénk hanem olyat ahol egy portán egy lakcímen 2 külön álló épület van vagy 2 generációs ház 2 család számára, nagyon kevés ilyet láttam az interneten.
De érdemes szabadidőmben ezzel foglalkozni?
Én úgy vagyok vele hogy elmenteném a telefonszámot az oldalt ahol találtam és ha mire nyáron költöznénk addigra nem kéne sokat keresgélni, és hátha addig nem kel el a kiszemelt ház.
Ha nyáron akartok költözni már az is lehet, hogy elkéstetek. Hitel intézése, az eladó kiköltözése, esetleg tisztasági festés/átalakítás mind idő. Ezeket vedd figyelembe.
2015. márc. 27. 12:32
2/17 A kérdező kommentje:
Olyat házat szeretnénk ami azonnal beköltözhető, szóval jó állapotban van.
Hitelre nincsen szükségünk.
2015. márc. 27. 12:34
3/17 anonim válasza:
Ez még autó vásárlásnál is így van .Keresni kell a jobbnál jobb lehetőségeket .Erre nem szabad az időt sajnálni .
2015. márc. 27. 13:18
4/17 anonim válasza:
Mindenképp érdemes már most, mi tavaly nyár végén döntöttük el, hogy költözünk, csak októberben kötöttünk szerződést a lakásunkra, hogy eladtuk, tehát már előtte is néztük. Az meg, hogy 2 generációs, simán lehet, hogy meglesz még, azért nagy házakat elég nehéz eladni, amikor mi néztünk, több olyan is volt a piacon, amit 1 éve hirdettek már. És nem feltétlenül azért nem adták el, mert valami bibi van, egyszerűen ilyen értékű házat, főleg 2 generációsat nem könnyű eladni. Mi novemberben írtuk alá a szerződést a megvett házra, 2 hónapja lakunk ott.
2015. márc. 27. 14:12
5/17 anonim válasza:
Én fél évig kerestem, mielőtt ezt megvettük, pedig nem voltak ilyen kitételek, mint nálatok. Rengeteg házat megnéztünk, mire ezt megtaláltuk, és nagyon kevés olyan van, ahol semmit nem kell csinálni, legalább egy festés a legjobban karbantartott épületre is ráfér. Hacsak nem új építésű, vagy épp az eladás miatt totál felújították.
2015. márc. 27. 15:17
6/17 anonim válasza:
"Olyat házat szeretnénk ami azonnal beköltözhető, szóval jó állapotban van."
Ezzel nincs is baj, ha egyezik az ízlésed az eladó ízlésével. Mert kicsi a valószínűsége, hogy pont ugyanazok a falszínek és csempeburkolatok "jönnek be", mint neki.
"Hitelre nincsen szükségünk."
Ez örvendetes dolog, mivel nem írtad az elején ezért próbáltam felhívni rá a figyelmet (ezek szerint feleslegesen), mert hiába ígért a bank 4 hétre folyósítást, 8 lett belőle.
2015. márc. 27. 18:53
7/17 anonim válasza:
Nekem májustól november végéig tartott a keresés, miközben a másikat árultam. Legalább öt hónap kell és 30-40 házat kell megnézni. Mindenhol lesz valami hiba, de ahol a legkevesebb van, azt kell megvenni. Rá kell szánni az időt, akár több ingatlanossal is egyeztetni és megtekinteni. Én lejátszottam ezt, kialakult egy hármas lista, egyet ősszel lemondtak, egynél a szerződésnél léptek vissza, a harmadik meggondolta magát. Három héttel a költözés időpntja előtt nem volt hová menni. Fel a netre, beütni a települések nevét és azt, hogy milyen házat keresek és írni az ingatlanosoknak, de már elsőre megvolt a beköltözhető, jó állapotú ház. Minden tervezés ellenére véletlenül jött össze.
2015. márc. 27. 23:36
8/17 anonim válasza:
Itt a tavasz, ez a főszezon az ingatlanoknál, minél előbb induljatok el. És kell valaki ismerős, aki statikus vagy építőmester, mondjon róla véleményt, legyen tiszta a tulajdoni lapja, ez nagyon fontos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!