Tulajdoni lap történeti adatait hogyan ismerhetem meg?
Sziasztok!
Kinéztem egy ingatlant, de szeretném megtudni, kik laktak előttem ott (régebbi ingatlanról van szó).:)
Próbáltam megkeresni cím alapján a magyarorszag.hu-ról, kértem is le egy nem hiteles tulajdoni lapot. Kiderült, hogy pár évvel ezelőtt átszámozták az ingatlanokat a környéken (helyrajzi-szám változás történt, a tulajdoni viszonyok nem változtak), erről a III. részben volt egy önálló bejegyzés. Innen most már tudom a régi hrsz-t is.
Hogyan tekinthetném meg a régi, hrsz-változás előtti időszakból származó tulajdoni lapot? A takarnet azt írja a régi hrsz-re, hogy a keresett ingatlan nem létezik... Gondolom, ott nincs szükség arra, hogy historikus adatokat tároljanak.
Szerintetek menjek el a földhivatalhoz, és ott majd megmutatják nekem az átszámozás előtti, történeti példányt?:) Ha elmegyek valamelyik közjegyzőhöz, szerintetek fel tud homályosítani?
Köszi a válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!