Amikor megvesszuk a hazat es ki is fizettuk stb, akkor mikor koltoznek ki a lakok? Ez hogy szokott lenni?
Figyelt kérdés
2015. márc. 2. 10:07
1/8 anonim válasza:
Megállapodás kérdése. Az ügyvéd mindent elmond. A vevőnek az a legjobb, ha a kifizetés után azonnal (pl. másnap) tud is költözni. Ha ez húzódik, abból esetlegesen bonyodalmak lehetnek... De a lényeg, hogy ügyvéd nélkül úgysem lehet ingatlant vásárolni, így az ügyvéd által készített szerződésben mindent le kell írni és ő majd tájékoztatni fog.
2/8 anonim válasza:
Ezt a szerződésben kell mindenképpen rögzíteni. Általában a teljes vételár kifizetésétől számított néhány nagyon belül van az átadás-átvétel időpontja.
3/8 anonim válasza:
Átadás átvételre tartsatok vissza 500 e ft ot.
Ha mennétek a közműveket átíratni ne legyen meglepetés.
Olyan is előfordulhat, hogy néhány dologra az eladó úgy gondolja jár neki, te pedig úgy gondolod, hogy neked jár.
Pl. postaláda, szerelvények, kapcsolók...
Aztán ilyen esetekre nem baj, ha átadás átvételnél kerül kiegyenlítésre az utolsó részelt.
4/8 anonim válasza:
Eladtam egy házat, 60 nap a határidő, az utolsó részlet kifizetésekor, amikor már át van írva a villany, gáz, minden, akkor kell átadni a kulcsokat. Kikötheted, mi maradhat benne, pl. bútorokból, erről érdemes leltárt készíteni. Ha üresen szeretnéd, akkor fizetés előtt ezt ellenőrizd.
5/8 anonim válasza:
Igen jó szokás ott hagyni néhány tíz év felgyülemlett kacatjait.
6/8 A kérdező kommentje:
Koszonom! Hasznos valaszok!
2015. márc. 4. 09:30
7/8 anonim válasza:
Engem kötelezett a vevő, hogy üresen adjam át a házat. Két hétig más se tettem, mint lomtalanítottam, több évtized vacakjai, régi bútorok, mama begyűjtési stb. Fizettem egy embernek, aki elhordott mindent, sőt távol tartotta a nem napon barnult tesvíreit. Ő is az volt, de nem tolvaj, nem is ivott. Boldogan vitte el a rossz vaskályhát, gáztűzhelyet, mindent. A nagy bútorokat a költöztetők vitték el a MÉH-be. Meg lehet oldani a lomtalanítást, de nem könnyű. Sokan nem foglalkoznak vele.
8/8 anonim válasza:
Megbeszelik hogy pl egy honap mulva kikoltoznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!