Benne van-e az ingatlanosoknál a vételi ajánlatban, hogy
eladó nem adhatja el másnak a lakást, amíg vevő ül a
"vételi ajánlati idején"?
Figyelt kérdés
Nem kizárólagos a szerződés.
2015. febr. 10. 06:17
1/8 anonim válasza:
Eladni éppen eladhatod, csak szerintem az ingatlanos cég behajtja rajtad a jutalékát, hiszen ő hozta a vevőt. Mikori a szerződéskötési max. dátum? Miért nem mondtad akkor, amikor aláírtátok a vételi ajánlatot, hogy az neked késői dátum? Addig muszáj szerződést kötnötök, ami szerepel az ajánlatban, mert ha nem, akkor a vevőjelölt elveszíti a kifizetett pénzét.
2015. febr. 10. 08:42
2/8 A kérdező kommentje:
De másnak adnám el, nem annak, aki ül rajta.
A következőnél már okosabb és körültekintőbb leszek.
2015. febr. 10. 08:56
3/8 anonim válasza:
Egy normális ingatlanosnál nincs olyan hosszú gondolkodási idő engedélyezve. Mi most akarunk lakást venni, nekünk úgy működik, ha vételi ajánlatot teszünk az iroda 24 órán belül kiviszi az eladóhoz, az eladónak megint 24 órája van dönteni hogy elfogadja vagy ellenajánlatot tesz, a vevőnek pedig megint 24 órája van eldönteni mit tesz az ellenajánlattal. Ez így maximum 3 nap alatt lebonyolítható. Nincs lehetőség arra, hogy valaki üljön és napokig agyaljon a másik kárára.
Hívd fel az ingatlanosod és közöld vele, hogy jelezze a vevőnek, hogy ne szarakodjon, mert más vevő is van a lakásra.
Egyébként nem kaptál példányt a szerződésből, hogy nem tudod mi áll benne? Minden papírból lennie kellene a kezedben, ez sem egy normális irodára vall.......
2015. febr. 10. 10:09
4/8 anonim válasza:
De milyen határidő van a vételi ajánlaton?
2015. febr. 10. 10:49
5/8 anonim válasza:
1.vagyok. Én értettem, hogy másnak adnád el, erre írtam, hogy eladhatod, de az ingatlanos kérni fogja a jussát és valahol jogosan. Ő hozta a vevőt, a ti dolgotok volt megállapodni abban, hogy milyen határidőig kötitek meg az adásvételi szerződést. Ha ez akkor ott neked nem volt megfelelő, mert túl hosszú határidőt kért a vevőjelölt, akkor ott kellett volna szólni, hogy én kevesebb határidőt kérnék megszabni.
2015. febr. 10. 12:46
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Másolatott nem kapta, hiba volt kellett volna kérnem, azóta minden nap megemlítem neki.
Ha jól emlékszem a szerződéskötésre 0 nap volt beírva, de simán be lehet írni elé bármilyen számot utólag.
Az hogy megdolgozott érte nem vitás, de végül is másnak adnám el...
A következő eladásnál ígérem odafigyelek erre. :)
2015. febr. 10. 17:48
7/8 anonim válasza:
Hát véleményem szerint ilyen nincs. Kérj egy példányt vagy a vevőtől vagy az ingatlanostól, olyan nincs, hogy nem kaptál belőle. Olyan sincs, hogy 0 nap a szerződéskötés, mert akkor nincs vételi ajánlat, hanem egyből ügyvéd előtti szerződés kötés van. Hogy gondolta a vevő? Délelőtt tesz egy pl. 100.000 Ft-os vételi ajánlatot, aztán délután meg mentek az ügyvédhez szerződést kötni és leteszi a foglalót? Annak mi az értelme? A vételi ajánlatot akkor szokták tenni, ha a vevő szeretné komoly vételi szándékát kifejezni, de bizonyos ideig még nem tudják megkötni a szerződést, ami érthető is, hiszen nem lehet az ügyvédeket sem leakasztani a szögről, hogy 1 óra múlva dobj össze egy szerződést és megyünk aláírni....
2015. febr. 10. 19:14
8/8 anonim válasza:
Nálunk félóra alatt megvolt a megegyezés az eladóval, de úgy, hogy az ingatlanossal mentem a bankhoz és letettem az irodában az 1%-ot. Két nappal később megvolt a szerződés, le kellett tenni a 10%-ot, minden közmű átírása, költözés három hét múlva, teljes ár kifizetésével együtt. Az ingatlanos követelni fogja a pénzét, te pedig a másolatot. Most már csak anyagi veszteség árán léphetsz vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!