Ha veszünk egy házat Budán, akkor hogy kell megvenni a házat?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt, nehogy csalókba botoljak!Milyen okiratot kell megírni és hogyan? A pénzt utalni kell? De, mikor? Amikor aláírtuk a papírt? Egyszerű adás-vételi szerződés papír a jó, 2 tanu előtt?2015. jan. 5. 18:57
11/23 anonim válasza:
Ja, szerintem 150 ezer sok ügyvédi munkadíjnak. Inkább 80-100 ezer az átlagos.
12/23 anonim válasza:
Én eladtam és vettem is két éve.
Az ügyvédet a vevő fizeti, 70-80 ezer ft-ba kerül. Mivel ingatlanos céggel vettem, első lépés a tulajdonossal a megegyezés volt, 1% letétbe tétele az ingatlan irodában. Néhány nap múlva elkészült a szerződés, ekkor 10%-ot fizettem ki. Majd amikor ők elköltöztek (két hét múlva), akkor megegyeztünk, hogy odavihetem az üres házba a holmimat. De csak akkor kaptam meg a kulcsot, amikor kifizettem a harmadik részletet, átirattuk a közműveket. Ez a birtokba adás.
13/23 anonim válasza:
Eladónak be kell szerezni az energia tanúsítványt. Az ügyvéd intézi a földhivatalt, a NAV-ot is. Ügyvéd nélkül nem lehet vásárolni se lakást, se házat.
14/23 A kérdező kommentje:
Kösz nektek az infót! Főleg a 12-13-as hozzászólóknak,de mindenkinek! Most már tiszta! Ügyvédet honnan és hogyan kell fogadni? Tudtok ajánlani korrekt ügyvédet? Ja, meg lakásközvetítőt, akik ajánlanának nekem mondjuk 20 db házat is!
2015. jan. 6. 18:58
15/23 anonim válasza:
Keress rá ezekre: Családi Ingatlan Centrum, Otthon Centrum, Duna House, ezek a legnagyobbak. A helyi irodát keresd meg a neten, aztán az egyik ingatlanossal beszéld meg, mik az igényeid, ennek megfelelően mutat házakat. Nem kell fizetni ezért, csak a megtekintési papírt kell aláírni. Én 30-40 házat néztem meg öt hónap alatt, a végén a neten találtam meg az igazit.
16/23 anonim válasza:
www.ingatlannet.hu
www.ingatlanbazár.hu
www.jófogás.hu
www.ingatlanok.hu
www.eladó házak... (ide a település neve).hu
17/23 anonim válasza:
Csakis ingatlanos ügyvéd a jó, ezek többnyire irodákkal állnak szerződésben.
18/23 A kérdező kommentje:
Ingatlanos ügyvédet hol találok Pesten?
2015. jan. 6. 19:14
19/23 anonim válasza:
Ha irodával veszed, ott találsz megbízhatót. A többit nem ismerem, nekem a CSIC iroda ügyvédje 70 ezret kért és tisztességesen elintézett mindent.
20/23 anonim válasza:
Dehogyis csak ingatlanirodával kapcsolatban álló ingatlanos ügyvéd van! Aki a mi szerződésünket készítette (akiknél vevők és eladók is voltunk) ő sem áll kapcsolatban ingatlanirodával. www.drnaday.hu, remélem nem minősül reklámnak, nem annak szánom, csak azt akartam érzékeltetni, hogy lehet találni olyat is, aki nem áll kapcsolatban ingatlanirodával. Ő nekünk 80-ért vállalta az ügyintézést, még most is folyamatban van a vásárlásunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!