Lakás eladáskor az eladónak is fizetni kell az ügyvédi költség felét, vagy azt a vevőnek kell rendezni?
Én vagyok az eladó.Ha nekem nem kell fizetni, a meghatalmazásért biztos kell majd fizetnem,de kb.mennyit?
Mert jó lenne egy meghatalmazást íratni,hogy eljárhatok anyu nevében a szolgáltatóknál,mert ő kötötte anno velük a szerződést, ő lakott a lakásban.viszont már nagyon öreg, és nem hurcolnám, ha nem muszáj.A lakás amúgy a testvéremé,és az enyém.A vízműnél nem ragaszkodnak a személyes jelenlééhez a szerződés felbontásakor, a többi közműnél úgy néz ki igen.
Valóban nem nekem kellett fizetni, viszont a tul.i lap kikéréséért elkért 2 ezret.Amúgy azt írta a neten egy cikk, hogy ezt is a vevő fizeti, de mindegy...
Meghatalmazást nem irattam vele végül.Bár a titkárnője rávett volna, egy szóval se mondta, hogy ezeknek az ügyeknek az intézésére nem kell ügyvédi meghatalmazás, ennyit erről....:(
Szokásalapján a vevő szokta, de ez nem olyan, hogy "kell".
Én pl. akkor is vittem volna saját ügyvédet, ha az eladó intézte volna. Elég bizalmatlan vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!