A közművek átírásánál ott kell lennie a régi tulajdonosnak (eladnak)?
Figyelt kérdés
2014. dec. 4. 15:04
1/8 anonim válasza:
Nálunk nem kellett, csak a birtokba adási jegyzőkönyv és az adásvételi szerződés.
2/8 anonim válasza:
Nem kell ott lenni.
Birtokbaadási jegyzőkönyv kell.
4/8 anonim válasza:
Nálunk azért kellett, mert ekkor fizette ki az addigi számlákat.
5/8 anonim válasza:
Vettem és eladtam is, mindkét esetben ott kellett lennem. Eladásnál együtt fotóztuk le a villany, víz és gázórát, együtt mentünk átiratni, majd amikor minden megvolt, utalták a számlámra a vételár harmadik részletét. Ekkor adtam át a kulcsokat.
6/8 anonim válasza:
Vettünk, nem kellett. Adásvételi, átadás-átvételit vittünk csak. Volt ahol mindenféle tartozásokat hagyott, ott is átírták a papírjaink birtokában, a távfűtés meg a kábel tvs is csak annyit kérdezett, hogy nem-e tudjuk hova költözött. :D
7/8 anonim válasza:
Vagy mindketten ott kell, hogy legyetek VAGY ha csak az egyik fél tud menni, akkor a közösen felírt óraállások legyenek ott.
Tehát szépen írtok egy jegyzőkönyvet arról, hogy melyik óra, hogy állt az átadás-átvétel pillanatában és ezt két tanúval aláírtajátok. Ezt is elfogadják.
8/8 anonim válasza:
Barátomat jól átvágta az eladó és az ELMÜ, nincs tartozás, átírták a villanyórát. Egy hónappal később jöttek az órákat ellenőrizni, lefotózni, küldték a szolgáltatói szerződést. Márciusban kiderült, hogy 90 ezres adósságot örököltek! Az eladó közben eltűnt, nem ismerték az új címét, kénytelenek voltak kifizetni ők, mint új tulajdonosok. Ezért is jó, ha az átírásnál ott van az eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!