Családi ház vásárlásakor, milyen érvekkel próbáltatok alkudni?
Értem ez alatt, hogy az eladónak is van egy elképzelése és nekem mint vevőnek is az árról de hát ez tőrvényszerű.
Milyen észrevételeket milyen érveket lehet felhozni, hiszen itt nem egy-két ezer forintról van szó?
Pl. ezen a környéken alacsonyabbak az árak, feketék laknak a közelben, szerkezetlakatos a szomszéd, aki egész nap köszörül, pálinkafőzde van az utca túloldalán, nincs egy ABC a környéken.
A házban: reped a plafon, cserélni kell az összes száz éves öntöttvas radiátort, a szarufák elkorhadtak, a zárt ablakok alatt befér az egér, stb.
Szóval körül kell nézni, és minden elképzelhető és elképzelhetetlen dologba bele kell kötni. Ez egy ilyen játék, az eladó is így áll hozzá, csak ő a letagadás oldaláról.
A végső ár úgyse ezen múlik, hanem hogy az eladó mennyire akarja eladni a házat. Ha már egy éve hirdeti, de alig van érdeklődő, akkor enged akkor is, ha valójában többet ér a háza, mint amit eredetileg kér, viszont ha még csak most kezdte hirdetni, és nem sürgős neki, akkor nem fog sokat engedni, még ha dupláját kéri is a reálisnak.
Köszönöm szépen Önöknek a választ!
Megpróbálok profitálni belőle, azzal tisztában vagyok, hogy nem szabad lekezelően beszélni az ingatlanról mert vissza felé sülhet el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!