Van oyan lehetőség, hogy ha lakást szeretnék, nem veszek fel hitelt, hanem részletbe fizetek a lakást a tulajnak?
Elég ostoba lenne egy tulajdonos ebbe belemenni. Mi van, ha nem fizetsz vagy nem tudsz fizetni?
Az eladók általában szeretik mielőbb megkapni a pénzüket.
Részletekben szeretnéd fizetni a lakást?
Semmi probléma.
De beköltözni, birtokba venni, csak a teljes vételár kiegyenlítése után...
Ha én lennék az eladó és nem sürgős az eladás, akkor ebbe úgy mennék bele, hogy megegyeznénk az árban, és ami összeg neki hiányzik, azt fizethetné havonta albérletszerűen, de csak akkor kerülne a nevére, ha már ezek a részeltek elérték a hiányzó összeget, és nekem adja a megspórolt többit... Persze kiszámolnám, hogy mennyi pénzt kapnék, ah rögtön megkaptam volna az árat és bankban kamatoztattam volna, és legalább egy betéti kamatnak megfelelő összeget rászámolnék az egészre...
Egyébként régen volt is egy olyan hirdetés, hogy "bérelje saját lakását!", pont ez volt a lényege, amit te is akarsz, viszont az akkor egy új építésű ingatlanra vonatkozott, egy cég próbálta így eladni a lakásait. Magánembert gondolom nehezebb kifogni, aki hajlandó erre, de megegyezés és szerződéskötés kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!