Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit szóltok az ilyen ingatlan...

Mit szóltok az ilyen ingatlan vásárláshoz? Hülyeség?

Figyelt kérdés

Egy elég felkapott helyen lakunk, viszont nagyon kevés a kiadó ingatlan.

Párommal azon agyalunk, hogy veszünk egy kisebb lakást hitel nélkül, saját pénzből. Ott élnénk 10 évig, (egy kisgyerekkel még bőven elférnénk), közben gyűjtögethetnénk és mikor megvan az önerő vennénk fel hitelt családi házra, a lakást meg kiadnánk.

Ti bele mernétek menni így a lakásvásárlásba? Vagy felelőtlenség?

Az a baj, hogy a családi házhoz muszáj lenne hitelt felvenni, míg a lakást valószínűleg ki tudnánk fizetni, de a lakásban nem férne el 3 gyerek (ennyit terveztünk)

A lakásbérleti díjából tudnánk fedezni a családi ház hitelének egy részét és évek múlva lenne a gyerekeknek is egy lakásuk/házuk.

2014. szept. 12. 20:33
 1/7 anonim válasza:
75%
Szerintem jo terv. Klassz hogy van celotok. A kiadasnal majd korultekintoen jarjatok el, hogy minden renben legyen, de ha odafigyeltek hogy kinek adjatok ki, szerintem rendben lesz.
2014. szept. 12. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
26%

Van akinek mindegy, hogy él. kb. ennyit.

Elképzelhetetlen 1 szobába préselve 1 gyerekkel. Szörnyű.

2014. szept. 12. 20:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves második, nem írtam, hogy hány szobás lakás, de köszönöm a kedves stílusod. :)
2014. szept. 12. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:

nem rossz ötlet, de a bérlőket nagyon meg kell válogatni, és a számlákat csak a saját lakcímedre szabad kérni, nehogy elsunnyogják.

amúgy egy barátomék a következőt csinálták:

vettek egy normális környéken egy új építésű kecót, 1+2 félszobásat. amikor megszületett a 2. gyerek, kiadták a lakás elég jó áron, és kivettek ugyanannyiért egy nagyobb, kicsit alacsonyabb nívójú, 4 szobás lakást ugyanazon a környéken. immáron 3 gyerkőc van, tök jól elférnek, kijönnek a tulajjal, és lóvéban ugyanott vannak, mintha saját lakásuk lenne.

szóval ha körültekintőek vagytok, akkor működőképes az ötlet.

2014. szept. 13. 08:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Kb. 50-70 m2 házat érdemes venni, lehetőleg nem régit (10-15 évesek általában még jók), 1+2 félszobás két felnőttnek és 1 kisgyereknek éppen elég. Ilyen házak pl. a drága Dunakanyarban 16-18 millió körüli árban kaphatók, nem kis telekkel együtt. De ha ott laktok 10 évig, a javításokra is költeni kell, mert "családi ház, rabszolgaság". Én csak tudom, ilyenben születtem és éltem évtizedekig, amikor váltottam, mégis azt akartam, nem lakást. Egy biztos: gyerekek részére nincs jobb, mint a kertben rohangálni, játszani, homokozni--sározni, kutyával ugrálni. A lakás és a játszótér ezt nem tudja pótolni.
2014. szept. 13. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem 70 négyzetméretesből nem szabad külön házat venni, az nem ház, hanem lyukacskagyűjtemény. Az alapötlet egyébként jó, mi is gondolkodtunk hasonlón, de számold bele, hogy ha hirtelen elő kell kapni egy nagyobb összeget, nem lesz mihez nyúlni. Meg azt is, hogy a pénz olyan dolog, hogy ha van mihez nyúlni, hamarabb hozzányúlsz. 8-10 millió nagyon gyorsan elrepül.

Albérlő meg rizikós, ha mégis kiadod, ott már szolgáltatást nyújtasz, és nem emberkedsz, hogy legyen már hálás, hogy havonta ő fizethet neked többszázezret. Azzal együtt ha hajlandó vagy kockáztatni, jól is elsülhet.

3 gyerek rengeteg, biztos kell annyi? :D

2014. szept. 19. 21:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Jah bocs, nem Te pattogtál. Kevertem a kérdéseket.
2014. szept. 19. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!