Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi van ha én megigénylek egy...

Mi van ha én megigénylek egy kölcsönt lakásvásárlási szándékkal, egy 2. ingatlan fedezetével?

Figyelt kérdés
A kölcsön amit igénylek lehet több a vásárolni kívánt ingatlantól, ha a 2. ingatlan becslése után magasabb kölcsönt is kaphatnék?
2014. szept. 5. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
minden attól függ, hogy a jövedelmi viszonyaid, megfelelőek-e a törlesztésre. Maga a fedezet megléte, akármennyire is jót, nem elégségesek a hitelhez.
2014. szept. 5. 18:37
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi a választ...de ez volt a kérdés :)

mondjuk, hogy tudom fizetni...befolyásolja a megvásárolni kívánt ingatlan ára? Vagy az nem érdekli a bankot, hogy a felvett kölcsönből mennyit fordítok az ingatlanra?

2014. szept. 6. 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első a kérdésre válaszolt. Nincs olyan, hogy mondjuk, hogy tudod-e fizetni. Van bejelentett fizetésed? Alapbér? Sem jutalék, sem prémium, sem túlóra nem számít bele.

Az alapbéred 30-40%-a lehet törlesztőrészlet, és hitelként legfeljebb az ingatlan értékének 80%-át veheted fel. Az ingatlan értéke nem az eladási ára, ezzel is számolj.

2014. szept. 6. 16:28
 4/5 anonim ***** válasza:
És felvett kölcsön sincs, te egy fillért nem látsz készpénzként a lakáshitelből. Az eladónak utalják.
2014. szept. 6. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Azon kívül nem minden bank ad 80%-ot sem... szóval egy rakás sz@r az egész. :)

Mindez is így van, ha 5 millió kölcsönhöz betolsz pótfedezetnek egy 40 milliós villát. De amíg a kölcsön tart, nem nagyon adhatod el, például.

2014. szept. 6. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!