Banki hitellel terhelt haz vetele?!
Először is bementek a hitelező bankba megkérdezni, hogy lehetséges-e az adásvétel.
Aztán írtok egy szerződést egy ügyvéd segítségével.
Majd a banknak kifizeted a hitelt, nem az eladónak.
Nem egészen értem, hogy miért emlegettek csalás, meg a bank már elvette a házat stb dolgokat. Miért gondoljátok, hogy egy hiteles lakást csak ezek jellemezhetnek?
Az ingatlanok 2/3-a hiteles, szerintem tök természetes dolog belefutni egy hiteles, ámde eladó lakásba.
Egy lakáshitel sok-sok évre, 1-2 évtizedre szól, de közben megváltozhatnak az igények: új, más lakás kell, mondjuk nagyobb, vagy másik városban. A régi meg még nincs kifizetve egészen. És akkor mi van?
Én is vettem már így lakást, a bankban kifizettem az eladó hitelét, ezt rögzítettük a szerződésben, mint első vételár részletet és kész.
Ha van közüzemi tartozás, akkor együtt kell elmenni a szolgáltató(k)hoz és az így kifizetett összeget pedig második vételár részletként kell feltüntetni a szerződésben.
Egy többmilliós adásvételnél egyébként is észnél kell lenni, tök mindegy, hogy van-e hitel. Amúgy meg be kell menni a bankba és megkérdezni, hogy a mi a menete a dolognak.
Tök mindegy, hogy van-e rajta jelzáloghitel.
Az ügynek legbiztonságosabb megoldása az ügyvédi letét volna, így az eladó nem tud lelépni a pénzzel, de kifizetheti belőle a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!