Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Banki hitellel terhelt haz...

Banki hitellel terhelt haz vetele?!

Figyelt kérdés
Olyan hazat szeretnek megvenni amin banki hitel van.Ebben az esetben mindenkepp ugy mukodik a dolog hogy elobb fizetek aztan tortenik meg az adas vetel,vagy van mas lehetoseg is? Nem igazan szeretnem elore adni a penzt.....

2014. aug. 21. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Ne vedd meg!
2014. aug. 21. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Semmi gond nincs a banki hiteles házzal,ha eddig fizették rendesen.Mi házunkon is van 8 millió.Árulom 13.5-ért.A lényeg az,hogy a bank akkor veszi le a jelzálog jogot amikor valamilyen úton-módon kifizetésre kerül a 8 millió,tehát a vevő kifizeti(banki hitelből is lehet,akkor a 2 bank lejátssza.)A maradék kifizetése akkor történik,amikor a jelzálog törlésre kerül a tulajdoni lapon a bank pedig kiadja az igazolást erről.Nem kell az egész pénzt leperkálnod,első körben "csak" annyit,ameennyi a hitel.
2014. aug. 21. 22:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak az a helyzet hogy az egesz osszeget ki kellene fizetni,mert annyit kernek a hazert amennyi a hitel rajta.Nem is lenne ezzel gond,de mi van ha kifizetem,es utanna nem tortenik meg az adas vetel?!Mert hat ugye akar ezt is megteheti hiszen addig meg o a tulaj.....
2014. aug. 22. 09:15
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Keress egy ingatlanügyekben jártas ügyvédet és vele beszéld meg, aztán bízd meg, hogy nézzen utána ennek a háznak. Nagyon csalás szaga van.
2014. aug. 22. 11:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: nem is vehetsz törvényesen házat ügyvéd előtt kötött szerződés nélkül.
2014. aug. 22. 12:06
 6/10 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Az úgy azért húzós,de nem lehetetlen,csak jól utána kell nézni.
2014. aug. 22. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is bementek a hitelező bankba megkérdezni, hogy lehetséges-e az adásvétel.

Aztán írtok egy szerződést egy ügyvéd segítségével.

Majd a banknak kifizeted a hitelt, nem az eladónak.

2014. aug. 23. 18:02
 8/10 anonim ***** válasza:
De csak a víz-, villany-, gázóra lefotózása és az óraállások leírása, majd az átírás után fizess! Könnyen lehet, hogy jókora közüzemi tartozás is van rajta! Nézd meg a három hónapnál nem régebbi tulajdoni lapot is, valójában kié a ház? Sok esetben elveszi a bank és átadja ingatlanos cégnek eladásra. (Két ilyen félkész házat is kínáltak nekünk tavaly, 13-16 millióért, egyik gyomosabb telkű volt, mint a másik, tető és kerítés volt, de belül se parketta, se fűtés, se berendezett konyha, fürdőszoba, egyszóval drágább lett volna a leves, mint a hús).
2014. aug. 24. 12:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, hogy miért emlegettek csalás, meg a bank már elvette a házat stb dolgokat. Miért gondoljátok, hogy egy hiteles lakást csak ezek jellemezhetnek?

Az ingatlanok 2/3-a hiteles, szerintem tök természetes dolog belefutni egy hiteles, ámde eladó lakásba.

Egy lakáshitel sok-sok évre, 1-2 évtizedre szól, de közben megváltozhatnak az igények: új, más lakás kell, mondjuk nagyobb, vagy másik városban. A régi meg még nincs kifizetve egészen. És akkor mi van?

Én is vettem már így lakást, a bankban kifizettem az eladó hitelét, ezt rögzítettük a szerződésben, mint első vételár részletet és kész.

Ha van közüzemi tartozás, akkor együtt kell elmenni a szolgáltató(k)hoz és az így kifizetett összeget pedig második vételár részletként kell feltüntetni a szerződésben.

Egy többmilliós adásvételnél egyébként is észnél kell lenni, tök mindegy, hogy van-e hitel. Amúgy meg be kell menni a bankba és megkérdezni, hogy a mi a menete a dolognak.

2016. jan. 4. 16:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, hogy van-e rajta jelzáloghitel.

Az ügynek legbiztonságosabb megoldása az ügyvédi letét volna, így az eladó nem tud lelépni a pénzzel, de kifizetheti belőle a hitelt.

2016. febr. 6. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!