Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit kell így fizetni az...

Mennyit kell így fizetni az ingatlanközvetítőnek?

Figyelt kérdés
Van egy ház, amelyet megszeretnék nézni; egy Dunahouse-os poszter van a kerítésén, nagy kertes, családi ház. Gondolom, hogy akkor a Dunahouse-osoknál kell kérnem, hogy valaki mutassa meg nekem a házat. Csak azért, hogy valaki megmutasson nekem egy házat, egy ingatlanközvetítő, de nem történik semmilyen vétel.. szóval csak mégnézném, azért mennyit kérhet el az ingatlanközvetítős?

#ház #bér #ingatlanközvetítő #körbekalauzolás
2014. jún. 19. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Semennyit.

Szinte mindig az eladó fizet, ő áll velük szerződésben.

2014. jún. 19. 15:18
 2/5 MeaBea ***** válasza:
Ha te vevő vagy akkor semmit nem kér, örülnek ha van érdeklődő. Ők a jutalékot az eladótól kapják. Ha bármit is kérne akkor jobb ha otthagyod. Mellesleg van ilyen, én is találkozta már ilyennel amikor édesanyám házat keresett. De azokkal nem szabad tovább beszélni, ez a munkájuk hogy vevőt találjanak és eladják az ingatlanokat.
2014. jún. 19. 15:45
 3/5 anonim válasza:
Biztosan ingyenes a megtekintés, az eladóval áll szerződésben az ingatlanos. Viszont alá kell írnod egy papírt, hogy ha velül nézted meg akkor a további dolgokat is rajtuk keresztül intézed (árajánlat, stb. ha megtetszik a ház).
2014. jún. 19. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok házat megnéztem tavaly, a megtekintési lapot alá kell írnod, de fizetni nem kell. Az az eladó dolga.
2014. jún. 19. 19:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod, ez a ház kell neked, de kevesebbért, akkor a DH irodában az eladó, a vevő és az ingatlanos ártárgyalást tart. Ha sikerül megegyezni, akkor ezt írásba foglalják, majd az ügyvéd elkészíti a szerződést. Kell hozzá 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap és energetikai tanusítvány, ezeket is az ingatlanos intézi. A szerződést ügyvéd előtt kell megkötni, akkor szabályos. A földhivatali bejegyzést is az iroda intézi, sőt a NAV felé is jelzi az adásvételt.
2014. jún. 19. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!