Milyen probléma lehet abból, ha nincs a lakásnak tulajdoni lapja?
Még nincs alapító okirat sem a 120 lakásos társasházban, de állítólag készül majd.
Milyen probléma lehet ebből?
Ott valami nem stimmel az ingatlan korul. Ilyen lakast nem vehetsz meg.
Ugyanolyan, mintha az autonak nem lenne forgalmija, vagy neked szemelyi igazolvanyod.
Ha nincs nyilvántartva a földhivatalnál a társasház, akkor lehet még építési engedély se volt. Ezt mondjuk nem feltételezem, mert ennyire hülye senki nem lehet, mármint hogy 120 lakást fel mer húzni így.
Menj be a földhivatalba, és próbáld meg kideríteni mi történt. Nem tudom, hogy venni akarsz-e, de tul. lap nélkül nem fog menni.
Én laktam egy ideig egy lakószövetkezeti 4 emeletesben, ami társasházzá alakuló félben volt. Két évig húzódott az alapító okirat.
Addig tulajdonképpen gittegylet voltunk.
A tető-felújító kisiparost sem tudtuk beperelni a hanyag munkájáért, mert lakószövetkezet már nem voltunk, társasház még nem voltunk. Nyomorult egy helyzet volt, el is adtam hamar. Mondjuk tulajdoni lapom az mindig is volt a saját lakásomra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!