Hol tudok utána nézni un. "végrehajtás alatt álló ingatlanoknak"?
NAV, MBVK árverési oldalain.
A költözésre egyébként első körben a bérlést javaslom.
Tisztelt válaszadó!
Arra értettem a szélmalom harcot, hogyha valaki bérel házat/lakást, akkor a munkabére nagy része a bérleti díjra megy el (amit soha többé nem lát), ha valaki viszont befektetné a bérleti díjra szánt összeget (pl törlesztő részlettel végrehajtható vásárlásba), akkor pénzét úgy költi el, hogy közben értéktárgyként megmarad.
Ha havi rendszerességgel pl. 50.000 Ft-ot fizetsz bérleti díjra, akkor egy évben az 600.000 Ft, ami elment a süllyesztőbe. Ezzel szemben, ha van egy kezdő tőkéd, amit le tudsz tenni az asztalra (kb. 800.000 Ft), és a bérleti díjra szánt pénzt félre teszed, akkor már csak egy jól végiggondolt szerződés, és egy ügyvéd kell hozzá, hogy pl. 3,2 millió Ft-os ház 4 éven belül már a sajátod legyen, úgy hogy közben már lakhatsz is benne (nem így a bérlésnél, ahol 4 év után ugyanott vagy és nem mentél előre {mint a szélmalom kereke, ami hiába forog mégsem halad előre}).
Így értettem. Remélem, kielégítő választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!