Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kiköltöznétek Szentendrére,...

Kiköltöznétek Szentendrére, Pomázra vagy valamelyik Pilis. Kezdetű településre?

Figyelt kérdés
Milyen az ingázás? Megéri?

2014. febr. 10. 19:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Helyi adó van mindenhol, ezzel számolni kell. Nekem mondta az eladó.
2014. febr. 14. 22:47
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

Pomáztól és különösen Csobánkától óvakodj! Akármilyen olcsó. Túl sok arra felé a nem napon barnult.

A Pilissel kezdődő települések: Borosjenő zsákfalu, elég drága hely, Üröm még drágább, rossz házakat kínáltak nagyon drágán. Szentkereszt és Szentlászló: nemzetiségi faluk, oda ne költözz.

2014. febr. 14. 22:53
 13/20 anonim ***** válasza:
30%

Szentendre falu? Ezt még nem hallottam. Az, hogy zsúfolt lenne, azt sem értem igazán. Mondjuk leányfaluhoz képest, ahol kb. 3500 fő lakik (sokan nyaralóba), ehhez képest Szentendre, ahol kb. 25ezren laknak, valóban "zsúfoltnak" tűnik. Pláne, ha Pestről jössz, akkor aztán egy nyugalmas kis városnak fogod látni. Leányfalura a közlekedés tényleg nagyon rossz, hisz csak a 11-esen tudsz menni egy sávban, ha az bedugul, nincs egérút. Szentendréről külső utakon ki tudod a 11-est játszani, percek alatt kiérsz a városból.

Nem értem, mit takar a nemzetiségi megjelölés, ezt aztán tényleg nagy butaság. Minden városban laknak szerbek, horvátok, románok, görögök, cigányok, zsidók, kínaiak, stb...Magyarok is laknak világszerte... Ne legyünk már ennyire beszűkültek.:) Ahova soha nem költöznék az Pomáz, vagy Szentlászló, Pilisek... Viszont még Budakalász is nagyon jó lakhatás szempontjából. Pismányban egy ház kb. 40 millától, lakótelepen már 8-10m-tól, de számold még azt is, hogy be kell járnod Pestre dolgozni, az havonta 40-50ezer pluszba.

2014. febr. 15. 08:13
 14/20 anonim ***** válasza:
40%

Szentkereszt és Szentlászló, Szántó a Pilisek szlovák falvai! Ezt azért jó tudni, nem fogadnak be idegent, iskolájuk is kétnyelvű. Ellátás rossz, alig vannak boltok.

Budakalász: az M0 folytatása ott fog épülni a határában, kamionok, autók, hatalmas forgalom, benzingőz. Ugyanez lesz Borosjenő és Üröm, valamint Vörösvár lakosainak is, ha megépül a csomópont és az M10-es út. Semmi pénzért nem laknék egyik helyen sem. Szentendre: felső részeken nincs csatornázás, a tervek szerint idén fog kiépülni, de a szennyvíztisztitóját kinőtte, Dunaparton nem bővíthető. A mellékutcái gyalázatos állapotban vannak, keskenyek, tele kátyúval (hegyvidéken), illetve vizesek (Vasúti villasor és Pannónia-telep). Annak se nagyon van közlekedése. Van a Dunakanyar körút, van az izbégi és a sztaravodai utca és a Barackos-Cseresznyés út. Tömegközlekedése ramaty. Leányfalu, Tahi: szintén keskeny hegyvidéki utcák, rossz burkolat, fent nincs csatornázás, se gáz. Az igaz, hogy csak a 11-es út van, de azon sűrűn járnak a buszok. Sokkal nyugisabb, mint Szentendre.

2014. febr. 15. 13:29
 15/20 A kérdező kommentje:
Tegnap kimentem Szentendrére a munkahelyemtől az egyik házig, amit kinéztem. A ház jó helyen van, 5 perc séta Szentendre belvárosa. Busszal és HÉV-vel mentem, másfél óra volt háztól házig, úgy, hogy jött rögtön a busz és a hév is. Három óra naponta, amiből ha levonod a belvárosi fél+felet, az +2 óra naponta az életemből. Ez évente 2x250/24=20nap. És a bérlet sem jó oda, az még 12 rugó havonta a pestin kívül(!), tehát 12x12000=144rugó. Az majdnem egy évnyi szabadság. Majd kipróbálom autóval is, de nem sok jóra számítok. Ebből a pénzől ennyi időre inkább elmegyek évente egyszer a tengerre. Kezdek kiábrándulni a vidéki álomból, pedig még helyi munkát is találtam: belefolytam egy utcai beszélgetésbe, órabolta kerestek eladót :))))
2014. febr. 16. 10:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Hétvégén igencsak ritkán jár a HÉV, most még téli menetrend van. A buszok egy része pedig helyijárat, a Volán-bérlet nem jó rá. Van a Volán és van a másik cég. Nem is ár a fő probléma, hanem a lehetetlen menetrend.
2014. febr. 16. 12:08
 17/20 anonim ***** válasza:
36%

A levegő klasszisokkal jobb, mint Pesten, ezt kár vitatni. Mindenbe bele lehet kötni, az igaz, kivéve, ha van 100 milliód, mert pénzért mindent meg lehet oldani. A tömegközlekedés tényleg gyér, ide kocsi kell, vagy pedig idő. Kb. 1+1/2 óra Pestről kijönni.

Nyárra tervbe van véve Szentendrén (hegyen) és még 4 kistelepülésen a csatornázás, de ez a nyaraló részeket érinti inkább. Máshol van minden. Ne hidd el azt sem, amit írt az egyik válaszoló, sokkal több út és utca van a városban: Pismány-hegy, a Kada-csúcs és környéke, a Tyúkosdűlő, Boldogtanya (korábban Leányfalu része), a Sztaravoda, a Szentendre és Izbég közötti részek, a Püspöki major és környéke, valamint a Pannónia-telep Pismány-hegy, a Kada-csúcs és környéke, a Tyúkosdűlő, Boldogtanya (korábban Leányfalu része), a Sztaravoda, a Szentendre és Izbég közötti részek, a Püspöki major és környéke, valamint a Pannónia-telep és terjeszkedik a Szarvashegy felé. Vegyes etnikumú, de ezt nem fogod megérezni sehol sem. Nagyon nyugis kisváros, persze Tahihoz képest metropolis. Igaz, ott is mióta megnyílt a Tesco, Rossmann, nyüzsiznek az emberek. Azelőtt ennyi embert egy helyen csak az eperfesztiválon láthattál. Onnan bejárni már húzósabb. Szóval Szentendrén lakni csúcs! Ha megteheted, megéri! Ingázás nekem napi 30 perc. Pesten ennél sokkal több volt Pestről Budára átjutnom. De kinek a pap, kinek a papné.;)

2014. febr. 17. 20:50
 18/20 anonim ***** válasza:
A Határ csárda után a hegyek alsó, 11-es út felé eső része Leányfaluhoz tartozik, itt van csatornázás is, míg a felső részek Szentendréhez (nagyon sok helyen nincs csatorna), ráadásul oda kocsi kell. A mellékutcák hihetetlenül meredekek, keskenyek és tele vannak kátyúval (pl. Kada-csúcsra felmenni nem leányálom). De a boldogtanyai lakópark miatt a Boldogtanyai utca nagyon jól ki lett építve (fentről és a 11-es (Móricz Zs. út) felől is kiváló.
2014. febr. 17. 22:27
 19/20 anonim ***** válasza:
2014. febr. 18. 15:01
 20/20 anonim ***** válasza:
2014. febr. 18. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!