Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen az elet manapsag...

Milyen az elet manapsag Szigetszentmikloson?

Figyelt kérdés

Felesegemmel es nyaron szuletendo kisgyerekemmel koltoznenk viszont olyan sokat nem tudunk a varosrol, kozbiztonsagrol, kornyezet szenyezettsegrol, kozlekedesrol, csatornazottsagrol, a kisebbsegrol igy 2014 elejen.

Regi forum bejegyzeseket talaltunk, de azok 2008/2009esek. Azota sok minden valtozhatott...

Elsosorban (mivel ott van sok elado haz) a Buckara lennenk kivancsiak, de termeszetesen a tobbi resz ill Szigethalom is erdekel.

2014. jan. 26. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy jó hely, és befektetés szempontjából se.
2014. jan. 26. 18:48
 2/8 Napkiraly ***** válasza:
A buckák közt sok a buckalakó. Inkább Dunaharaszti vagy Taksony, vagy egy kicsit távolabb
2014. jan. 26. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem nem rossz. Buckában merre? Egy részén most kezdték a csatornázást.
2014. jan. 27. 07:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Ó-faluban van társasházi lakásom garázzsal,61 négyzetméter, klímás,riasztós járőrszolgálattal, közel a ráckevei HÉV, csepeli Volán busz,posta,orvos, boltok,csendes utca, közbiztonsági problémák nincsenek, rendes szomszédok,munkalehetőség minden területen a közelben.nem sürgős hogy eladjam, de 1-2 év múlva építkezni akarok és már nem lesz rá szükségem.
2014. febr. 1. 17:44
 5/8 anonim válasza:

Mi 3 éve költözünk a Buckába, a szomszédunk 1 éve a Dunához, Taksonyi hídhoz közel. (ahol a Csépi út a legszűkebb) Mindannyian szeretünk itt lakni, a szomszédok rendesek, többnyire csendes, nyugodt környék, a gyerekek is szeretik. Mielőtt költöztünk, riogadtak minket betöréssel, de ezen a részen nemigen hallottunk róla, hogy lett volna. (3 év alatt 1-ről tudunk)

Szeretünk ide hazajárni, de arra kell számítani, hogy a tömegközlekedés nem jó. Én Pestre járok dolgozni HÉV-vel, de a HÉV-ig autóznom kell, mert a Bucka-buszt nem tudom használni. Ha az embernek van autója, akkor viszont kényelmesen lehet itt élni. Mivel Pest közel van, mindent el lehet érni fél órán belül autóval.

A Bucka ezen részén nem nagyon láttam még kisebbséget. Ha a lakókra vagy kíváncsi többnyire átlagos, rendes emberek élnek itt.

A csatornázás már folyamatban van, szóval remélhetőleg 1-2 éven belül már használni is fogjuk. A Bucka tó kármentesítése is elkezdődött, remélhetőleg néhány év múlva parkosítják, és a köz hasznára fordítják. Azért ez a rész kezd fejlődni, szóval szerintem nem rossz befektetés itt házat venni, de vannak még hiányosságok. Pl. a Csépi úton (és máshol is) nagyon kellene járda. Nálunk most jön a baba, és szomszédban is van egy pici fiú, és jó lenne játszótér, esetleg park. A Duna is itt van egy köpésre, de nem fordítanak rá nagy figyelmet, hogy az emberek kijárhassanak pihenni. Mi azért bizakodunk, hogy ez is változni fog.

Én ajánlom a Buckát, de ha pörgős élethez vagy szokva, és ahhoz, hogy minden gyalogtávra van, akkor nem fogod jól érezni magad itt.

2014. márc. 3. 15:39
 6/8 anonim ***** válasza:
re5. Na mi pont ezért nem költöztünk a Buckába, amit felsoroltál. Sehol egy játszótér, abc, járda, busz. Ha jön is a Bucka-busz, ha kicsi, fel se férsz rá babakocsival. Ha nincs autód, meg vagy lőve. A Duna-parton szerintem semmi változás nem lesz, hogy is lehetne? Tele van családi házakka, így van már évtizedek óta. A régi rév meg strand környékén tudsz csak lemenni a parti sétányra.
2014. márc. 3. 17:31
 7/8 anonim válasza:

Persze a házak miatt kevésbé kihasználható a Duna part, bár szerintem sokan illegálisan kanyarítanak le egy-egy darabot a telkük előtti részből... (A Csépi úti kerítések is igen érdekesek, nem értem hogy kaphattak engedélyt egyes tulajdonosok, bár úgy sejtem sehogy...)

Visszatérve a Duna témához: Itt a Taksonyi-híd lábánál le lehet menni a Kis-Dunához, le is szoktunk menni sétálni. Már annak is örülnénk ha lennének padok, rendesen ürített kukák, a stégek mellett biztonságosan el lehetne menni stb. Az Ádám Jenő sétány vége felől még lenne lehetőség parkosításra, de nem sokakat érdekel a téma az Önkormányzatnál.

Ami engem eddig itt a legjobban zavart, hogy egy önkormányzati ülésen tavaly ismét felvetették a Csépi út rendbehozását, szélesítését, azon a részen ahol nagyon szűk. Aminek nagyon örültünk, mert gyalogosan ez a rész nem túl kellemes élmény, és persze autóval sem. Erre a kedves képviselőurak leszavazták a szélesítést (ha jól tudom Becz úr) mondván, hogy növelné a forgalmat... Az út szélén lévő oszlopokat forgalomlassítóként kell kezelni... Javaslom neki, hogy próbálja ki este, gyalogosan, esőben...

2014. márc. 3. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ismerem a környéket, itt nőttem fel, most is itt lakom. Elméletileg Bucka részen, de annak a régi családi-házas részén. Duna-part csak a teniszpályáktól északra értékelhető.
2014. márc. 3. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!