Manapság mennyibe kerül az éjszakai áram beköttetése?
Az e-on-nál vagyunk és csak normál nappali áram van bekötve a házba, ennek megfelelően, csak ehhez való óraszekrénnyel rendelkezünk. Úgy tudom, hogy az éjszakai áramhoz külön óraszekrényt szerelnek fel és abból kapja az áramot a bojler (vagy amit épp rákötnek)...
A kérdésem még az lenne, hogy olyanokat is olvastam, hogy manapság már nem éri meg beköttetni, mert annyira drága és nem is olyan nagy a különbség árban a nappali- és az éjszakai áram között. Ebben mi az igazság? Láttam a szolgáltató holnapján az árakat, de annyira nem értek ezekhez a kwh dolgokhoz. :)
Előre is köszönöm, ha valaki tudja a választ és válaszol! :)
A vezérelt mérő felszerelésének költségei:
Ha a rendelkezésre álló teljesítményen belül növeli felhasználási igényét, a vezérelt mérő kialakítása ingyenes. (32 Amper-ig)
Ha a vezérelt mérő felszerelésével villamosenergia-igénye a rendelkezésre álló teljesítményen felül van és meghaladja a 32 Ampert, a felszerelés költsége:
3600 Ft/Amper + ÁFA.
forrás:
...úgy tűnik, (a tőlünk nyugatabbra lévő szolgáltatók árképzése szerint is), hogy újból egyre nagyobb lesz a különmért "éjszakai"(kedvezményes) és a "nappali" normál díjszabás között a különbség!
Indoklás: az erőművek (főleg az atom) azonos kapacitást szolgáltatnak éjjel és nappal, de az éjszakai fogyasztás, jóval alacsonyabb mint a nappali csúcs-időben. (ezzel a + kapacitással nem tudnak mit kezdeni, és egyes német erőművek, már fizetnek is azért, hogy a "feleslegesen" termelt áramot a nagy-elosztó hálózatok megvegyék tőlük.
Az utolsó hozzászólás tetszett de inkább csak egy reklámra hasonlít.
Nos a lényeg: az éjszakai áram ugyebár megszűnt helyesen most úgy hívjuk vezérelt fogyasztás(a nap bármelyik szakában bekapcsol amikor nincs a hálózaton csúcsfogyasztás).
Ennek igénylése és bekötése az üzemkész állapotig 80-100 000 ft mert elég magas anyagköltségek és elég magas szerelői óradíjak vannak(szerelőn sem tudsz spórolni mert csak regisztrált szerelő végezheti a mérőhely kialakítást)
Érdemes átgondolni megéri e a beruházás hiszen hosszú évek alatt térülne csak meg ez a költség, manapság nappali áramról sem kerül lényegesen többe egy bojler üzemeltetése ha ésszerű keretek között történik az üzemeltetés.(Nekem például 80les bojlerrel kétfős háztartásnál havi átlag 4000 ft-ba kerül a bojler és kiszámoltam ha vezérelt mérésről menne átlag 900 Ft-al lenne kevesebb a számla!)
(vill.szer)
Ez alapján egy 4 tagú családnál, 120 l-es bojlerrel lehet akár évi 20 E a megtakarítás. Akkor 4-5 év alatt bejön, utána nyereség.
Az ügyfélszolgálaton körülbelülre megmondják, hogy mennyibe kerül a bekötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!