Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Rejtett hiba ingatlannál?

Rejtett hiba ingatlannál?

Figyelt kérdés
ingatlancserénk volt. most arra hivatkozik,hogy szándékosan át lett verve mert rejtett hibái voltak az ingatlannak.tudta jol hogy nincs alul szigetelve kb 200éves épület..mi lehet ebböl?? ez rejtett hiba? hiszen látszott hogy vizes volt a fal..
2014. jan. 14. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez csak saját vélemény de aki régi házat vesz annak tudni kell hogy szerintem 90%-uk nincs szigetelve alulról. Én is ilyet adtam el és örültem hogy megszabadultam a vizes dohos falaktól. Akinek meg annyi esze van hogy meg vesz egy ilyen ócska házat az magára vessen. Nálam 10 érdeklődőből 9 látta hogy vizes és sarkon fordult. Az az egy megvette. Ennyi. Nem hinném hogy ebből bajod lehet.
2014. jan. 14. 13:25
 2/11 anonim ***** válasza:

Amiről a vevő tudhat (mert láthatta), az nem rejtett hiba.

Beszéltél már ügyvéddel?

2014. jan. 14. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha egy 10 éves, szigetelt és gipszkartonos falon apró repedések jelennek meg, az sem rejtett hiba (csak nem száradt ki a felrakás után a fal és zsugorodik). De ha szépen felújított házban a tető beszakad, az már igen.
2014. jan. 14. 23:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Én eladtam egy romos házat (rossz tető, rossz ajtók, ablakok, lehullott vakolat stb.), de telekárban. A vevő jól láthatta, mit vesz, de úgyis bontani akar. Nem is mondta, hogy átverés.
2014. jan. 14. 23:22
 5/11 A kérdező kommentje:
ma megyek ügyvédhez.fenyegetőzik.rágalmaz.
2014. jan. 16. 07:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha te magad adtad el, akkor menj ügyvédhez. Ezért jobb az, ha ingatlanos céggel adatod el, ott a szerződés védi mindkét felet. És minden tanúk előtt történik, teljesen hivatalosan.
2014. jan. 16. 21:23
 7/11 anonim válasza:

Akármilyen úton adtad (cserélted) el, szerződésnek illene lennie.

Abban illene lennie olyan kitételnek, hogy a vevő az általa megtekintett állapotban veszi meg az ingatlant.

Ha megtekintette és látta a vizesedést, akkor az a megtekintett állapot.

Egy merülhet még fel; a feltűnő aránytalanság esete. Azaz, ha a vevő be tudja bizonyítani, hogy a megvett ingatlan nagyságrenddel kevesebbet ér, mint amit fizetett (adott érte). De ehhez nagyságrendi eltérés kell - mondjuk 3-4-5-szörös arány.

Utólagos okoskodás, de amikor én házat vettem, akkor elhívtam egy ismerős építészt, aki pár ezresért az eladókkal közösen körbejárta és tett fel pár kérdést. Sokkal olcsóbb volt, mint egy utólagos födémcsere meg a hozzá tartozó pereskedés.

Nem írtad el a kérdésben? Tényleg 200 éves az épület? Az már műemlék, nemde?

2014. jan. 17. 12:46
 8/11 A kérdező kommentje:
cseréltünk plussz és ráfizettem 4milliot kölcsönként vettem fel tőle. neki meg ez a 4millio rákerült jelzálogként az enyémre. amit ő adott az egy zártkerti telek mezőgazdasági épülettel. alig ér többet mint az enyém.. na de kb 1éve irtuk meg a szerződést és az ő hibájábol még mindig nincs a nevemen.mert nem tudta elintézni hogy a volt élettársa haszonélvezeti joga lekerüljön erröl ahol most lakok..ez a szerződés szegés nem??
2014. jan. 17. 13:28
 9/11 A kérdező kommentje:
viszont..amit felvettem töle 4milliot fél év alatt 700ezret kelett volna fizetnem de csak 200at adtam eddig,hiszen még aztsem tudta elintézni hogy az átirás megtörténjen,az ügyvéd kétszer figyelmeztette..de ez egy agyhalott ember..mi van ha nem fizettem a hitelét fél éve?? 5honapja.. a hitel összege jelzálogként van a lakáson..
2014. jan. 17. 13:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Sajnos rengeteg hibát elkövettél, mert addig nincs birtokbaadás, amíg nem fizeti ki teljesen, addig kulcs sincs! Ez úgy, ahogy van, átverés. Egy ingatlanos mesélte, hogy a lakásmaffiás nála is eljátszotta, hogy nem készpénzzel fizet, hanem lakásokat ad cserébe. Olyan lakásokat, amelyeket csak bérelt, soha nem volt az övé. Rövid úton kidobták az ingatlanirodából. Ez CSALÁS!
2014. jan. 17. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!