Nagy a különbség panel és tégla lakás között?
sajnos sokan egységesen panelként kezelik a 30-40 éve épült társasházakat.
pedig van különbség az alagútzsalus, csúszózsalus, előregyártott elemekből készülő panel, és a tégla közt.
szerintem a lakóközösség is sokat számít, hiszen vannak olyan helyek, ahol még a papírvékony falak ellenére sem hallasz semmit, mert nem zajonganak a szomszédok.
én most egy olyan házban lakom, ami 63ban épült, a válaszfalak téglából vannak, a főfalak és födém zsaluzott beton.
olyan nincs h full kuss lenne, de aludni, pihenni mindig tudok, nagy bulikat senki nem tart, fúrás-faragás is ritkán van.
létezik a panel, ami tényleg zajos. a régi téglák kevésbe, mert ma más hiába tégla, az olcsó építés miatt a vékonyabb és vegyes fal jellemzi inkább. aztán sok téglának mondott lakásban csak a belső falak téglák, mert a nagyidomosnál a főfal salakbeton, vagy az alagútzsalusnál beton.
ha tényleg csendre vágysz akkor meg családiház.
Panel és panel között nagy különbséget nem találsz .
Ahogy az 1 es írta a szerkezeti módokat .A hang szigetelésre akkor senki sem figyelt .Munkám során tökéletesen megismertem minden variációját .
A tégla,vagy ahogy akkor nevezték blokkos szerkezetűekben is csak egy vékony válaszfal van .Ne dőlj a falnak ,mert átesel a szomszédba . XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!