Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan működik az ingatlan...

Hogyan működik az ingatlan vásárlás?

Figyelt kérdés

ha mondjuk van 6 millióm és kinézek egy házat 4.2 millióért akkor ha kifizetem utána mi a teendő?

hogyan zajlik le az átírás menete?

kell-e közjegyzőnek vagy bármilyen hivatalnak valami fizetnem illeték gyanánt... vagy bármi? Minden érdekel köszönöm!!!

2013. dec. 5. 17:39
 1/6 A kérdező kommentje:
Legfőképpen az ingatlan eladási árán felül lévő egyéb fizetni valóra vagyok kíváncsi
2013. dec. 5. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Sima(hitel nélküli) ingatlan vásárlásnál tudtommal nem kell közjegyző.Illetéket kell majd fizetni és az ügyvédi költséget.
2013. dec. 5. 18:36
 3/6 anonim válasza:

Helló én 2 éve kaptam házat (részben örökölt, részben a szüleim fizették)

akkor kellett fizetni a közjegyzőnek aki megírja az adásvételi okiratot (lehet ügyvéd is)

a közjegyző elintézte a földhivatalnál a papírokat ez plusz költség

ezenkívül APEH (NAV) kijön felbecsüli, és ingatlanszerzési illeték (ha jól tudom vételár 5%-a.) néven csekket ad. (Adó)

Nekem az átírás volt ~ 70000ft + az a bizonyos +5%

2013. dec. 5. 18:37
 4/6 A kérdező kommentje:
És mikor kell ügyvédet fogadom vagy ez hogy működik, fiatal vagyok most vennem meg első lakásom/házam és nem tudok semmit ezeknek a menetéről, félek nehogy valahogy átvágjanak
2013. dec. 5. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Keress egy ügyvédet,ha lehet barátok között,biztos van aki ajánl.Kezd el nézelődni amikor megvan az ingatlan,akkor elmentek az ügyvédhez mindketten.Addig pénzt nehogy adj az eladónak!Mindent csak és kizárólag az ügyvédnél.Az ügyvédet fel is hívhatod első körben,hogy vállalja-e?A többit sztem személyesen megbeszélitek.Ha ismerős ajánlotta,nyugodtan mond el,hogy nem tudod hogy működik és mondja el.
2013. dec. 5. 20:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Oké köszönöm!

Nem is adok senkinek semmit addig amíg valami papírt nem látok, de rendben, akkor ezt is csak ügyvéd jelenlétében!

Köszönöm:

Már van pár ház/lakás amit kinéztem.

2013. dec. 5. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!