É mint vevő, nekem muszáj a lakás vásárlásnál ügyvédet fogadni?
De, elég, csak legyen egy ügyvédi ellenjegyzés. Lényegtelen, ki ügyvédje által.
De, van egy régi mondás: üzletben nincs barátság.
Én vinnék egy ügyvédet, vagy legalább egy ügyvéd nézze át az adásvételi szerződést...
Egyébként nem szükséges ügyvéd , a kész adásvételit közjegyző is ellenjegyezheti.
A közjegyző csak azt nézi hogy a a szerződés a törvényeknek megfelel e , viszont nem védi egyik fél érdekeit sem.
Az ügyvéd védi a saját ügyfelét és részben a másik felet is , valamint intézi a földhivatali ügyeket.
Egy több milliós ingatlan adásvétel nem fordul elő minden héten , nagyon ajánlatos ügyvédet fogadni.
Nálunk jó volt, hogy volt saját, mert nagyon eladósodott eladótól vettük.
Az összes pénz az ügyvédünknek ment letétbe és abból ő egyenlítette ki a tartozásokat, majd a maradékot adta oda az eladónak. (Ami kb. 200 ezer forint volt a 7 milliós vételárból.)
A foglaló volt az egyetlen, amit a kezébe kapott az egész előtt az eladó, ez is 200 ezer volt. Az ügyvéd nyomatékosan kérte, hogy a tulajdoni lapra már felvezetett közös költség tartozás kifizetésére fordítsák. Hát persze, hogy nem arra ment el, nem is tudták utána mire költötték, csak siránkoztak, hogy mikor lesz már pénz???
Szerintem, ha nem lett volna így saját ügyvédünk, aki végig kíséri az egészet, nem csak ellenjegyzi a papírt és viszont látásra, akkor jól beszopjuk, mert ezeknek nem lett volna annyi esze, hogy mit fizessenek ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!