Magyarországon élők! Érdemes most hazaköltözni? Meg lehet élni?
Figyelt kérdés
Mondhatni gyerekként kimentem külföldre, külföldön is érettségiztem le. Viszont én szerettem kis hazánkban élni, bár nem volt nehéz, a szüleim tartottak el. Ők is külföldön élnek, meg a rokonság java. Gondoltam rá, hogy haza kéne költözni. Van egy házam. Kocsit sem kell venni, az is van. Összegyűjtöttem 5 milliót forintban. Már itt sem a régi, ezérz gondoltam a visszaköltözésre. Milyenek a körülmények, munkalehetőségek, lehet-e a pénzzel valamihez kezdeni?
20/f
2013. nov. 11. 21:10
11/16 anonim válasza:
Annyi előnyöd mindenesetre lenne, hogy nem nulláról (urambocsá' mínusz egyről) kellene indulnod. De remélem, azt tudod, hogy itthon már nem lesz nyugdíj, mire eléred a korhatárt.
12/16 anonim válasza:
Ha 20 éves vagy, akkor még félig gyerek :) Én csak örülök ha hazajönnek az emberek, én is hazatértem és lám, nyelvtudással +1 közepesen szar diplomával remekül boldogulok. Életszemlélet kérdése, nem hat meg hogy mások milyenek, úgyhogy az sem zavar, hogy sok a félbolond, politika, korrupció, közlekedési morál nem érdekel. Jó példát igyekszem mutatni a környezetemnek, családomnak és hiszem ha egyre többen így teszünk egyre szebb lesz az életünk.
13/16 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem érdemes, itthon nagyon kevés lehetőség van és szakma nélkül pedig csak olyan állást fogsz kapni, amivel annyit lehet keresni, hogy épp befizeted a számláidat meg kaját veszel... és ennyi. Van több ismerősöm is, akiknek van 1 vagy több szakmájuk és már 1-2 éve keresnek munkát, de nem igazán találnak semmit, így egy páran tervezik is a külföldre menetelt. Egyébként meg a közbiztonság és a légkör se túl jó itt mostanság... szóval én inkább nem ajánlom.
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 29. 09:47
15/16 A kérdező kommentje:
Kérdeztek páran a munkámról. A kereskedelemmel is foglalkoztam, mint vállalkozó, illetve utóbb kénytelen voltam átállni áruszállításra. Most megint gondolkozok, hogy mihez kezdjek, mert kell a pénz. Végzetségem érettségi :D
2013. nov. 29. 09:52
16/16 anonim válasza:
Ha ilyen munkatapasztalatod van akkor nem túl fényes a helyzet itthon, gondolom nettó 150 nél nem keresnél többet (és még lehet h nagyon is sokat mondtam) de még a 150 is éppen hogy elég lenne. Szóval ha kint jól boldogulsz, maradj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!