Megtaláltam egy hirdetést az ingatlanostól és a magánszemélytől is. Magánszemélytől is megvehetem?
Figyelt kérdés
9.5 ezerért hirdeti az ingatlanos, azt hívtuk fel tegnap, ma megyünk megnézni. Most délelőtt meg megtaláltam a tulajdonos hirdetését is. 9.3-ért hirdeti. 8.5 milliót szeretnénk első látszatra adni érte. Ha ma elmegyünk megnézni, utána ha felhívom a tulajt a saját számán,amit az oldalon megadott elintézhetem vele is az ügyet és akkor kimarad belőle az ingatlanos?2013. szept. 11. 12:51
1/7 anonim válasza:
Mond le az ingatlanost, és menj el közvetlenül a tulajhoz és beszéld meg vele. Ez így lenne szerintem helyes.
2/7 anonim válasza:
Amennyiben elmész az ingatlanossal, lehet, hogy egyből aláírat veled egy papírt, amiben vállalod, hogy nem kerülöd meg őt. Mondd le az ingatlanost, és menj külön!
3/7 anonim válasza:
Az ingatalnos akkor mutat meg egy ingatlant csak, ha elötte aláírod ha hogy ö mutatta meg neked, és ha megveszed akkor neki köteles vagy fizetni.
ìgy nem tudod kikerülni öt. Ha még nem írtad alá a papírt, akkor mond le az ingatlanost hívd fel a tulajt, és beszélj vele.
4/7 A kérdező kommentje:
Megvolt! :) Lemondtam az ingatlanost és megyünk személyesen! :)
2013. szept. 11. 13:43
5/7 anonim válasza:
Az ingatlanost sosem a vevőnek kell fizetni, hanem az eladónak. Mi is áruljuk a házat és nekünk kell majd fizetni az ingatlanosnak. Szerződéstől függ, hogy magánszemélyként is árulhatja - e házát vagy sem. Mi úgy kötöttük meg, hogy csakis kizárólag az ingatlanosokon keresztül saját magunk nem hirdethetjük mert akkor magasabb jutalékot kellene fizetnünk neki.
6/7 anonim válasza:
Ha az ingatlanossal mész, akkor onnantól számítva egy évig nem adhatja el neked a tulaj, illetve igen, de mindenféleképpen ki kell fizetnie az ingatlanost. Azonnal a tulajhoz menj! Így biztos olcsóbban meg tudod venni, mert nem az ingatlanost fizetni a semmiért.
7/7 anonim válasza:
Berkiné Zsuzsa! Igaz, hogy te fizeted az ingatlanost, de nyilván beleépíted az árba! Így közvetve a vevő fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!