Hogyan lehet ma egy fiatal párnak lakáshoz jutni?
Hát pl. jó képzettség kell, és akkor nem minimálbérért dolgoznátok, és mindjárt lehetne félretenni. Nálunk pl. ritka nyelvi képzéssel 300-as kezdőfizetéssel keresnek embereket, és ez "csak" bölcsészképzés akkor ugye.
Egyéb opció: nyelveket kell tanulni, kimenni külföldre, 1.5-2 év alatt félre lehet tenni egy kis vidéki ház árát/elég kezdőtőkének.
Más: másodállás vállalása, hobbin pénzkeresés (pl. ha valamelyikőtök barkácsol vagy éppen varr, a kézzel készített cikkekre nagy kereset van külföldi oldalakon).
Mi igy jutottunk sajat lakashoz:
Orokoltem 7 eve a nagymamam utan fele aranyban. Ez 5 m forintot jelent. Ahhoz nem nyultam hozza, a szuleim kezeltek. Ebbol finansziroztak a foiskolam.
18 eves korom ota dolgozom bejelentve, 2 eves szakmam van, ami egy multi cegnel netto 180-at jelent reszlegvezetoi szinten.
A ferjem tanari vegzettsegu, egyetemen dolgozik kulker kapcsolattartokent.
Lassan ket gyermekunk van (most jon a teso). Ossz. bevetelunk 350-400 kozott van a gyed-mel.
Iden vettunk lakast 3,4 m onresszel
*onresszel, 4,8 m vettunk fel. OTP Bank, FT alapu, 5 evig fix torlesztos,.stb. Most a fel socpolra varok, hogy tudjuk-e igenyelni.
Az onreszt jocskan tulteljesitettuk, bar az oroksegembol.
De ha nem is lett volna, akkor a felvett hitelhez valo minimalis torleszto is meglett volna.
Emellett van ket lakastakarekunk. Egyik a ferjem neven van, a masik az enyemen.
En havi 20-t. raktam bele kezdetektol, a ferjem 10-t. Ezt pedig belehet forgatni a hitelbe. Enyemet oktoberbe, ferjemet jovo majusban. Novemberbe meg nyitok egy uj ltp-t, havi 10-el.
20.evre vettuk fel, de kb. 5. ev vegere visszafizetjuk.
Itt a baj, aki nem engedheti meg maganak a sajat lakast az ne akarjon sajat lakast, sajnalom. Ezert van annyi bedolt hitel, meg tonkrement elet, mert eron felul adosodnak el es koltekeznek.
En is szeretnek sokmindent, de a sajat lakas pl lehetetlen. Pedig nem minimalberert dolgozom, csak eppen rajtam kivul meg el kell ot embert tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!