Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakás vásárlás, így jó ötlet?...

Lakás vásárlás, így jó ötlet? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most fogok végezni az egyetemen. Diákmunkák, szülinapok, névnapok, ballagási pénzből sikerült össze gyűjtenem 2.000.000 Ft-ot. Az egyetem be fejezése után szeretnék lakást venni. A szüleim vennének fel 5-6 milliót mivel nekem nincs több éve munkám. A pénzből vennék egy lakást amiben 3 szoba van, 2 nagy szoba és egy kicsi. A 2 nagy szobát ki adnám tanulóknak a kis szobában pedig én laknék. A 2 szobába 4 ember férne el. 30.000 Ft + rezsi. Az a 120.000 Ft pedig menne a hitel törlesztésére. Mivel egyetemváros, és szerintem az a 30.000 Ft is reális ár egy albérletér lenne aki jönne az albérletbe. Szerintetek ez így jó ötlet vagy ez így hülyeség?

2013. jún. 8. 23:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első fele még oké.

Itt is lehet 3 szobás, egész jól kinéző (panel, de felújított), jó környéken lévő, egyetemtől gyalog 10 percre elhelyezkedő lakást venni 8-ért.

A másik fele viszont abszurd, ugyanis ugyanezt a lakást ki lehet venni 50-60 + rezsiért.

Tehát a 120 két szobáért inkább 40.

2013. jún. 9. 08:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

1. ne verjétek magatokat hitelbe, csak azért, h utána a saját lakásodban idegeneket kelljen kerülgetni.

inkább egy kicsi, de értékálló kecó, ahova később a leendő párod is beköltözhet ha eljött az ideje, és később közös megtakarításból venni nagyobbat és nagyobbat ahogy jönnek a gyerekek. már ha szeretnél.

2. az árazásnál nagyon el vagy tévedve, 30+rezsihányadért épeszű ember nem osztozik egy szobán.

3. a 120 ezres hiteltörlesztő iszonyat nagy túlvállalásnak hangzik, mikor a magyar átlagfizetés ennyi, és akkor még nem ettél, nem fizettél rezsit.

ne vedd bántásnak, de nem hiszem el, h a szüleid ezt komolyan átgondolták...

egy kis lakás bőven elég egyelőre, amit önerőből fenn tudsz tartani, és nem kell hozzá irreális hitelbe verni a családodat miatta.

nekem mondjuk hitel nélkül tudtak anno venni egy 1,5 szobás pecót, de itt Pesten is csak 50ért lehetett kiadni, amit félretettünk a felújítására. aztán mikor a párommal összeköltöztünk és lett saját fizunk, akkor belevágtunk a renoválásba és elkezdtük az igazi közös életet. nem kellett kölcsönkérni, nem kellett albérlőt fogadni. sokkal nyugisabb az életünk.

2013. jún. 9. 08:45
 13/15 A kérdező kommentje:
Még nem beszéltem a szüleimmel, ez még csak egy gondolat volt. Ha le diplomáztam várnak ahhoz a céghez ahol a diploma munkámat illetve a gyakorlati időmet töltöttem. Nagyon jó lenne a kezdő fizetésem és olyan 2-3 év múlva megtudnék venni egy lakást. Lehet addig én is albérletbe maradok és utána veszek egy lakást. Köszönöm a válaszokat ment mindenkinek a zöld kéz!
2013. jún. 9. 08:58
 14/15 anonim ***** válasza:
De mondd már meg melyik egyetemváros!:D
2013. jún. 9. 13:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Debrecen
2013. jún. 9. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!